Αλέξης Τσίπρας από Ρόδο: Στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα
Ρόδος

Αλέξης Τσίπρας από Ρόδο: Στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζoμένους που απασχολούνται στον τουρισμό σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έστειλε σήμερα, από τη Ρόδο, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης η οποία έχει ελαστικοποιήσει την εργατική νομοθεσία με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ειδικά στον τουριστικό τομέα να εργάζονται σε συνθήκες εξαιρετικά αρνητικές σε συνδυασμό και με την ακρίβεια που υπάρχει και η οποία εξανεμίζει το εισόδημά τους.

“Πρέπει να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας διότι δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική στην οικονομία και στην παραγωγικότητα χωρίς εργαζόμενους” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας “για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να “αποδράσει” και να προκηρύξει εκλογές πριν από τον χειμώνα. “Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας” επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου οι συνδικαλιστές του έθεσαν επίσης την ανάγκη να βελτιωθεί η δημόσια υγεία στα Δωδεκάνησα και να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της Ρόδου υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα τα οποία βρίσκονται σε όξυνση. Ζήτησαν, επίσης, από τον κ. Τσίπρα να πιέσει στην ίδρυση τεχνικής επιθεώρησης ασφαλείας στα Δωδεκάνησα διότι όπως τόνισαν υπάρχουν πολλά εργατικά ατυχήματα στην περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας αναχώρησε στη συνέχεια για το νησί της Σύμης όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού κ. Παπακαλοδούκα για να ενημερωθεί αναλυτικά αναφορικά με τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ