Νότιο Αιγαίο Ρόδος

30 Χρόνια ΑΝ.ΔΩ. ΑΕ: 30 χρόνια προσφοράς στα νησιά της Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της – Σε εξέλιξη βρίσκονται πάνω από 100 έργα προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ σε όλα τα νησιά από το πρόγραμμα LEADER/CLLD – Υποβλήθηκε πρόταση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023 – 2027 Δωδεκάνησου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7-9-2022 η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., της πολυμετοχικής Αναπτυξιακής εταιρείας του νομού, που κλίνει φέτος 30 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπροσωπώντας τους μετόχους οι: κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΔΩ, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ευαγγελία Γρύλλη, εκπρόσωπος του Δήμου Πάτμου, κ. Σέβα Βασιλαρά εκπρόσωπος του Δήμου Τήλου, κ. Φαίδρα Σπανού εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Νικόλαος Ταταράκης εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΔΩ κ. Ρένα Παυλάκη.

Όλοι οι εκπρόσωποι των μετόχων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποδειγματική λειτουργία της εταιρείας και την προσφορά της στα 30 χρόνια λειτουργίας της. Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος μετέφερε την ικανοποίηση του Υπουργείου για την λειτουργία της ΑΝΔΩ ΑΕ την οποία συγκαταλέγει στις τρεις κορυφαίες αναπτυξιακές στη χώρα.

Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο υλοποιούνται μέσω των προγραμμάτων LEADER / CLLD πάνω από 100 επενδύσεις με προϋπολογισμό 18 εκ. € σε όλα τα νησιά του νομού. Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για την υποβληθείσα από την ΑΝΔΩ πρόταση για την υλοποίηση του νέου προγράμματος LEADER του ΠΑΑ 2023-2027 για τα Δωδεκάνησα, που αναμένεται να εγκριθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Εκ μέρους του ΔΣ, ο Πρόεδρος κ. Φραγκάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Παυλάκη, ευχαρίστησαν το προσωπικό της εταιρείας για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και τους μετόχους για τη στήριξη στην εταιρεία.

Εκ μέρους του προσωπικού, ο Διευθυντής της ΑΝΔΩ κ. Κων/νος Ζήφος, ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, αποτέλεσμα της οποίας είναι η επιτυχία της εταιρείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ακολούθησε η ανάλυση του ισολογισμού και των λοιπών οικονομικών στοιχείων της εταιρείας από την Υπεύθυνη Οικονομικών, κ. Στέλλα Αρνικκιού. Για ακόμα μια χρονιά, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Φραγκάκης