Ενισχύεται ο στόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Ρόδο
Περιφέρεια

Ενισχύεται ο στόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Ρόδο

Πράξη έγιναν οι εξαγγελίες του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη σχετικά με την ενίσχυση του στόλου δασοπυρόσβεσης στη Ρόδο, αφού ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ως καθ’ύλην αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υποδέχτηκε, σήμερα, τα Εναέρια Μέσα Αεροπυρόσβεσης, που έχουν διατεθεί για την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Υπουργός στην τελευταία του σύσκεψη στη Ρόδο.

Ο Χρήστος Ευστρατίου παρέλαβε σήμερα τα νέα μέσα που θα σταθμεύουν πλέον μόνιμα στο νησί

Συγκεκριμένα, στο Αεροδρόμιο Μαριτσών, όπου και θα εδρεύουν πλέον, έφτασαν 2 Air Tractor AT 82 A Fire Boss και ένα ελικόπτερο μεσαίου τύπου.
Κατά την υποδοχή τους, παρέστησαν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου Πύραρχος Μιχαήλ Κρασάς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Πύραρχος Νικήτας Βενιός εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Σμήναρχος(Ι) Χυτήρης Κίμων, Διοικητής ΚΕΔΑ Ρόδου εκ μέρους της Π.Α.
Παρόντα ήταν και τα πληρώματα των αεροσκαφών που θα κληθούν να συνδράμουν από τα πρώτα λεπτά σε εκδήλωση πυρκαγιών το καλοκαίρι.