Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ενώνει τη φωνή του με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών
Δωδεκάνησα Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: «Όχι στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και εξαφανίζει τη Δημόσια Υγεία»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ενώνει τη φωνή του με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και καταδικάζει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά τις παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

Ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα που δίνει τη χαριστική βολή στη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, σε συνδυασμό με την ήδη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων και των πανάκριβων θεραπειών. Η λύση για την είσοδο των ιδιωτικών γιατρών μερικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών του δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και θα οδηγήσει τα περισσότερα νοσοκομεία, και ειδικά της περιοχής μας, να παρέχουν ακόμη χειρότερες παροχές υγείας.

Ο ωμός εκβιασμός προς τους ασθενείς για να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, η οποία είναι άδεια, για να πληρώσουν τώρα και την υγεία τους, δεν θα περάσει!

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών καθώς και τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας για ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς όλους μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού και την επαναφορά όλων των υγειονομικών και των εργαζομένων που είναι σε αναστολή, στην εργασία τους.

Αγωνιζόμαστε και τασσόμαστε με τους γιατρούς των νοσοκομείων ώστε να μην κλείσει και να μη συγχωνευθεί κανένα νοσοκομείο και κανένα κέντρο υγείας. Φτάνει ως εδώ η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ