Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες Συνελήφθη ο διακινητής μετά από καταδίωξη
Αστυνομικό

Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες Συνελήφθη ο διακινητής μετά από καταδίωξη

Tαχύπλοο ανοικτά της Αφάντου στη Ρόδο  εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/5), με το Λιμενικό  να διενεργεί τις απαραίτητες διαδικασίες και να συλλαμβάνει τον χειριστή του. Πέντε αλλοδαποί πρόλαβαν και αποβιβάστηκαν στο νησί.

Το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε για το συμβάν, με ανακοίνωσή του η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να πλέει στην θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΣ», ενώ στη συνέχεια αποβίβασε πέντε αλλοδαπούς στην ανωτέρω παραλιακή περιοχή, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη διεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να διαφύγει προς την Τουρκία, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Μάλιστα, το καταδιωκόμενο σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με τις ελληνικές Αρχές να προχωρούν σε προειδοποιητικές βολές. Εν τέλει, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και ο αλλοδαπός χειριστής συνελήφθη.

«Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., προς εντοπισμό αποβιβασθέντων αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου», αναφέρει το Λιμενικό Σώμα.