Ρόδος

Φωτιά στη Σορωνή: Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο  λόγω φωτιάς  στην κοινότητα Σορωνής, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Ώρα 18:00 – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Ωρα 13:00 

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν η πυρκαγιά δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις

Μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Δήμου Ρόδου αλλά  και ιδιωτών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο  σημείο της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στο χωριό Σορωνή, το οποίο σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλείται προς το παρόν.

Για προληπτικούς λόγους όμως αποφασίστηκε η εκκένωσή του.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 36 άνδρες με 13 οχήματα και συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ επιστρατεύτηκαν δύο αεροσκάφη για ρίψεις νερού από αέρος.

 

Μεγάλη κινητοποίηση και συντονισμός για τη φωτιά στη Σορωνή

Η ανακοίνωση της κοινότητας Σορωνής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα Σορωνής, αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής παρακαλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν επίσης ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, από όσους μπορούν να συνδράμουν».

Εκκενώθηκε το Γυμνάσιο Σορωνής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνης, κα. Κατερίνα Δογιάμα-Μητσοπούλου, αναφέρει πως εκκενώθηκε και το γυμνάσιο του χωριού.

Αναλυτικά η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει:

«Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες λόγω,της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνη,κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας ,όπως και των υπολοίπων σχολειων άλλωστε στις 13:15 .Παρακαλουμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας..
Με εκτίμηση η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνης».

 

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σορωνή Ρόδου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Δύο Canadair στη Ρόδο κατόπιν παρέμβασης Ι. Παππά

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς, αναφέρει τα εξής:Επικοινώνησα Με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σορωνής, κύριο Μπονιάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κύριο Ευστράτιου, για την φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Σορωνή.

Ήρθα, επίσης, σε επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κύριο Χρήστο Στυλιανίδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, από τους οποίους ζήτησα την αποστολή δύναμης για να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Έτσι, στέλνονται στη Ρόδο δύο αεροπλάνα τύπου Canadair, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών μέσων και να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που απειλεί τη Σορωνή.