Περιφέρεια Πολιτική Ρόδος

Γιώργος Χατζημάρκος στο συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Βρισκόμαστε στο νησί που “κόβει” το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο»

Την γεωστρατηγική θέση της Ρόδου και τον εθνικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο  Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή στο Ρόδος Παλάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής:

«Υπηρετώντας την πολιτική, δεν μπορούμε να είμαστε αποκομμένοι από το συνολικό πολιτικό περιβάλλον και από την επικαιρότητα και από τις προκλήσεις των ημερών.  Είμαστε στο νησί που κόβει ένα απίθανο σύμφωνο που υπέγραψαν δυο χώρες που φέρονται ως πειρατές. Όποιος δει τον χάρτη του Τουρκολιβυκού συμφώνου,  θα δει ότι κόβει τη Ρόδο λίγο εδώ έξω από την αίθουσα που συνεδριάζουμε.

Και χαμογελάμε. Το χαμόγελο μας είναι δύναμη που πηγάζει μέσα από την αυτοπεποίθηση που έχουμε κερδίσει , μέσα σε μια πάρα πολύ σκληρή πορεία.

Βεβαίως και από τη γνώση ότι υπηρετούμε  τις ποιο κλασσικές πανανθρώπινες αξίες , κλασσικές ευρωπαϊκές αξίες . Υπηρετούμε αυτό που ο ελληνισμός στο παρελθόν έδωσε ως κληρονομιά και στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

 

Πηγή RealVoice