Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος-Άνδρος: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία νέου δημοτικού σχολείου στη Χώρα Άνδρου δυναμικότητας 225 μαθητών, με χρηματοδότηση από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για το οποίο ο Δήμος Άνδρου εκπόνησε τη μελέτη, δημοπράτησε και επιβλέπει.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Άνδρο, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, βρέθηκε στο χώρο των εργασιών της νέας σχολικής μονάδας.

Το νέο σχολείο, θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2023 και ταυτόχρονα, μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Σχολικών Μονάδων που η Περιφέρεια μας έφτιαξε για την χρηματοδότηση των Δήμων που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, ο Δήμος Άνδρου μπαίνει στην 3η Φάση Χρηματοδότησης, αφού προχώρησε γρήγορα και αποτελεσματικά στην απορρόφηση της 1ης και της 2ης.

Στον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και στον Έπαρχο ‘Aνδρου Δημήτρη Λάσκαρη, η δική μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό του νησιού τους, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση που το κάνουν και αυτοί“, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.