υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Τσαγκαλίδη.
Περιφέρεια

Συνάντηση του Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Τσαγκαλίδη.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης και είχε συνάντηση με τον υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Τσαγκαλίδη.
Η μεταξύ τους συζήτηση αφορούσε θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους των νησιών, με τον κ. Ζαννετίδη να επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.
Σημαντικό μέρος της συζήτησης απετέλεσε και το επίμαχο θέμα για τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής προκειμένου να αρθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που υπάρχουν έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Ως γνωστόν υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας με ισχύ έως 31/12/2023 και θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί και να υπάρχουν τα διαχειριστικά σχέδια σε κάθε νησί της Περιφέρειας.
Μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε ότι είμαστε κοντά στο να εισάγουμε στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας την εισήγηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αφού ξεπεραστούν τα δημοσιονομικά θέματα που υπάρχουν.