Συνεργασία Περιφέρειας Οινοπαραγωγών για ανάδειξη των νησιωτικών κρασιών
Περιφέρεια

Συνεργασία Περιφέρειας Οινοπαραγωγών για ανάδειξη των Νησιωτικών Κρασιών

Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης με την πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον κλάδο της αμπελουργίας και οινοποιίας.
Η κα Τριανταφυλλοπούλου παρουσίασε μία πρόταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) για την αναγκαιότητα εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού για το αμπέλι και τους κατά τόπους καλλιεργητές του, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, εξειδικευμένων επιστημόνων και εκπροσώπων του αμπελοοινικού κλάδου.
Μέχρι στιγμής η ΕΔΟΑΟ έχει εκπονήσει στρατηγικό σχέδιο για «ανάπτυξη της στρατηγικής Marketing και του συστήματος ταυτότητας του Ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια και ελληνική αγορά και πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής τους από τον αμπελοοινικό κλάδο.» Ο βασικός πυλώνας των μελετών αυτών είναι η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού, ο οποίος αποτελεί μία δυναμική δραστηριότητα, ικανή να συμβάλλει στην προώθηση των προϊόντων, την προσέλκυση τουριστών και την οικονομική ωφέλεια των εμπλεκομένων.
Η κα Τριανταφυλλοπούλου αφού ανάπτυξε την όλη πρόταση της ΕΔΟΑΟ παρέδωσε έγγραφο αίτημα για την συνδρομή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού για το αμπέλι.
Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Ζαννετίδη να υποστηρίξει την παρουσία της Ένωσης Οινοποιών Νήσων Αιγαίου στη διεθνή έκθεση οίνου Prowein και ποτών που γίνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ, η οποία θεωρείται μία από τις κορυφαίες εκθέσεις κρασιών και ποτών στον κόσμο. Η παρουσία των νησιωτικών κρασιών θα γίνει για πρώτη φορά και ο στόχος είναι το πλασάρισμα των κρασιών μας στη Γερμανία, η οποία απορροφά από το 39% έως και το 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνου.
Ο κ. Ζαννετίδης παρέλαβε τα αιτήματα με σκοπό να συμβάλλει στην περιφερειακή έγκριση τους, θεωρώντας ότι όλα έχουν ξεχωριστή σημασία, αλλά είναι και αναγκαία για την μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης των παραγωγών και την ένταξη τους στον σκληρό ανταγωνιστικό κλάδο με δυναμική παρουσία.
Η Περιφέρεια, δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης, στηρίζει πάντα τις προσπάθειες των παραγωγών, αφουγκράζεται την αγωνία και τις προσπάθειες τους και θα βοηθήσει και πάλι στην ανάδειξη των προϊόντων τους.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος