Στη Ρόδο πραγματοποιείται το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών
Ρόδος

Στη Ρόδο πραγματοποιείται το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών

Στη Ρόδο πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών, που διοργανώνεται από το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης με επικεφαλής τον Καθ. Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο, διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών», στο διάστημα 14-18 Οκτωβρίου 2021.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Αριστείας στην Επείγουσα Ιατρική, της Παγκόσμιας Εταιρείας Επείγουσας Χειρουργικής, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του Ambroise Pare International Military Surgery Forum.

Φορείς συνδιοργάνωσης του Συνεδρίου είναι ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η δράση υποστηρίζεται από την Έδρα Jean Monnet με θέμα «Ανθρωπιστική Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων στην Πράξη».

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συνεδρίου πραγματοποιούνται μεγάλης κλίμακας διακλαδικές ασκήσεις προσομοίωσης, βασισμένες σε σενάρια, για την επιτυχή εκτέλεση των οποίων υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού, όπως η Αστυνομία, ο Στρατός, η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ).

Για 5 ημέρες περισσότεροι από 130 εκπαιδευόμενοι, φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετάσχουν σε διακλαδικές ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου  και στον εξωτερικό  χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού της Φιλέρημου.

• Η άσκηση στην παλιά πόλη της Ρόδου θα λάβει χώρα στην πλατεία Σύμης το Σάββατο 16/10 και ώρα 21.00. • Η άσκηση στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Φιλέρημου.  θα λάβει χώρα την Κυριακή 17/10 και ώρα 11.00

Για το Διεθνές Συνέδριο τις ημέρες αυτές θα βρεθούν στη Ρόδο 10 εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεγάλη εμπειρία και εμπλοκή στη διαχείριση μαζικών συμβάντων από 8 χώρες από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες
κα Έλντα Στούπα τηλ. 6979168609
email: crisismed@outlook.com
Site: http://managingdisasters.org.