Κακοκαιρία "Μπάλλος"- Ρόδος: Εντυπωσιακό shelf cloud κάλυψε σήμερα το νησί [Εικόνα]
Ρόδος

Ρόδος: Εντυπωσιακό shelf cloud κάλυψε σήμερα το νησί (Φωτο)

Η επέλαση της  κακοκαιρίας “Μπάλλος”  συνεχίζεται και ένα εντυπωσιακό shelf cloud κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στη Ρόδο του Σταύρου Κεσεδάκη  το πρωί της Παρασκευής.

Ένα εντυπωσιακό shelf cloud καταγράφηκε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα.

Ένα γιγάντιο σύννεφο «κάλυψε» τον ουρανό δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

Το shelf cloud είναι ένα εντυπωσιακό σύννεφο που προηγείται μιας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής από ισχυρές καταιγίδες και συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους

Την εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Ρόδο δημοσίευσε στο Facebook το meteo.gr. 

 

Ανακοίνωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ανακοίνωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχει εκδώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Έως το Σάββατο 16-10-2021 θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, ενώ θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ, οι οποίοι την Παρασκευή 15-10-2021 πιθανώς φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο .

Κατόπιν αυτών, οι Πλοίαρχοι-Κυβερνήτες και Ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης
περιοχής, παρακαλούνται όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών.

Φωτο @stavros kesedakis