Σε αναστολή έξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές
Ρόδος

Σε αναστολή έξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές

Σε επ’ αόριστον  αναστολή εργασίας έχουν τεθεί από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου οι εργαζόμενοι  στις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και προνοιακές δομές που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοιού

«Μέλημα μας είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αναμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των κενών θέσεων», δήλωσε  στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου   η πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων   Μαρία Κορακάκη.

Υπενθυμίζεται πως με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των μονάδων υγείας ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε υπενθυμίσει στους αρμόδιους «υπεάρχες» ότι όσοι εργάζονται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας υποχρεούνται να εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την αναπλήρωσή τους. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε ζητήσει από τους διοικούντες των δομών να ολοκληρώσουν τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών, ώστε να αποτραπούν τυχόν προβλήματα ή αναταραχές στη λειτουργία των δομών.

 

Για τον ίδιο λόγο σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας έχουν τεθεί και δέκα εργαζόμενοι στο γηροκομείο του Βόλου.

Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσας κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) και της με αριθμό πρωτοκόλλου 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών, γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.