Ενεση ρευστότητας 50 εκατ. σε δήμους Mε 1.287.200 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ρόδου
Δήμος

Ενεση ρευστότητας 50 εκατ. σε δήμους Mε 1.287.200 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ρόδου

Την υπουργική απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των Δήμων λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύεται με 4.533.500 ευρώ, ο Δήμος Ρόδου με 1.287.200 ευρώ, ο Δήμος Λαρισαίων με 1.084.700 ευρώ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 1.023.200 ευρώ.

«Οι Δήμοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση τους στηρίζει έμπρακτα με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 237,1 εκατ. ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης σε δήλωση του επισημαίνει :
Με μεθοδικότητα, δουλειά και οργάνωση πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Ο Δήμος Ρόδου λαμβάνει τη δεύτερη υψηλότερη επιχορήγηση στη χώρα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, στην πρόσφατη απόφαση κατανομής.
Ενισχύεται με 1.287.200,00 ευρώ με πρώτο τον μητροπολιτικό Δήμο Αθηναίων και τρίτο τον μητροπολιτικό Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι δαπάνες του Δήμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Covid-19 καταχωρούνται ανελλιπώς στη βάση δεδομένων του Υπουργείου, και η νέα ενίσχυση στηρίζεται και στην ανατροφοδότηση της διαχείρισης όλων των έως σήμερα επιχορηγήσεων.
Η προσπάθειά μας για μια καλύτερη Ρόδο συνεχίζεται…”