Ανατροπές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας
Ρόδος

Επιδημιολογικός χάρτης: Στο «πορτοκαλί» Ρόδος, Λέρος, Κως, στο «κίτρινο» Κάλυμνος και Λειψοί!

 Ποιες περιοχές «πάνε» πορτοκαλί, ποιες «πέφτουν» στο κίτρινο

Ανατροπές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ.  Νίκος Χαρδαλιάς, πέντε νησιά της Δωδεκανήσου ανεβαίνουν κατηγορία επικινδυνότητας.

 Η Ρόδος, η Λέρος και η Κως που είναι πλέον αρκετά επιβαρυμένες με αυξημένα κρούσματα σε καθημερινή βάση, εντάσσονται στο «πορτοκαλί», στο επίπεδο 3 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται μια… ανάσα από το «κόκκινο» και το ανώτερο επίπεδο κινδύνου (4), κάτι το οποίο θα συνεπάγεται καθεστώς… Μυκόνου με τοπικά lockdown!

Ο  κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η Κάλυμνος και οι Λειψοί ανεβαίνουν στο «κίτρινο» και στην κατηγορία επικινδυνότητας 2.

 

Οι αλλαγές στον Yγειονομικό Xάρτη

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή από όλους τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας τις τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Η μόνη περιοχή που μεταφέρεται στο πράσινο, δηλαδή το επίπεδο 1 είναι η Κύνθος. Η Μύκονος παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα έως και το πρωί της Δευτέρας ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός Γαύδου)

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι εξής δήμοι: Λέρου, Ζακύνθου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, δυτική Λέσβου, Λέρου, Μυτιλήνης, Σιφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Έβρου (εκτός Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Σερρών, Πέλλας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής δήμοι: Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου.