συγκέντρωση σωματείων Ρόδοςκαι φορέων
Ρόδος

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση σωματείων και φορέων (Φώτο)

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής με αιτήματα να στηριχθεί άμεσα και αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιταχθεί άμεσα, με όρους πραγματικής επίταξης ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.
Η συγκέντρωση αποτελεί επίσης απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία στα δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής αλλά και την άγρια κρατική καταστολή τη στιγμή που ο λαός υποφέρει από τα συσσωρευμένα προβλήματά του.
Στη συγκέντρωση πήραν μέρος με αποφάσεις τους η επιτροπή αγώνα φοιτητών στις πανεπιστημιακές σχολές της Ρόδου, το παράρτημα Ρόδου της Ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδος, η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ, τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία Amilia Mare και Miramare, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, ο σύλλογος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και πολλοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων, με την παρουσία τους.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Τσουρούτης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Miramare και μέλος του ΔΣ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας.
Με αφορμή το περιστατικό διακοπής ρεύματος σε άνεργο ξεναγό, ένα από τα πάρα πολλά στην περιοχή άλλωστε, μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου που είναι 1,5 χρόνο χωρίς δουλειά στην πλειοψηφία τους, είτε με τα πενιχρά επιδόματα είτε χωρίς εισόδημα, με τα χρέη και τα αδιέξοδα να συσσωρεύονται. Ξεκαθάρισε ότι οι ίδιες οι συνθήκες αυτές είναι ακριβώς η χειρότερη μορφή βίας και αυτή ακριβώς τη βία συντηρεί η κρατική καταστολή που συνεχώς εντείνεται.
Στηλίτευσε την επίθεση της εργοδοσίας που εξελίσσεται αυτό το διάστημα μπροστά στην αβέβαιη προοπτική της νέας σαιζόν, απέναντι στους εποχικούς εργαζόμενους με απαιτήσεις για μειώσεις μισθών, αύξηση του ωραρίου και μαζικές απολύσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς.
“(…)στέλνουμε το μήνυμα στους μεγαλοξενοδόχους της περιοχής μας πρώτα απ’ όλα, που πλουτίζουν από το δικό μας ιδρώτα και παριστάνουν και τους ευεργέτες. (…)”
Δε θα δεχτούμε απολύσεις, μειώσεις, αφαίρεση δικαιωμάτων, είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ξεπερνώντας και τις συμιβασμένες ηγεσίες που δηλώνουν και επίσημα με τις ανακοινώσεις τους ότι έχουν πάρει διαζύγιο από τους αγώνες.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα, καθώς πληθαίνουν πάλι οι ¨διαρροές” για πιθανή κατάθεση του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο και και βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων με φακέλωμα των σωματείων, με περισσότερους περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα της απεργίας.