Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αγιος Εφραίμ»
Ρόδος

Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου στο Gala της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών Αιμοδοτών

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων Κάλλιστου Διακογεωργίου, την Τρίτη 14 Ιουνίου,  στο μουσικό Gala που διοργάνωσε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ (HJ-33) και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αγιος Εφραίμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών Αιμοδοτών  .

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου  παρέστη την Τρίτη   14  Ιουνίου  2022, στο μουσικό Gala που διοργάνωσε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου (HJ-33) και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου «Αγιος Εφραίμ» στο  TENNIS CLUB στο Κορακόνερο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών Αιμοδοτών.   

Ο κ. Διακογεωργίου συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου και την ΑΧΕΠΑ Ρόδου, αλλά και όλους όσοι στήριξαν αυτή την εκδήλωση,  για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης  αλλά και για την εξαιρετική δράση τους που επίκεντρο έχει τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο μας. Συνεχάρη επίσης τους πολυάριθμους ανώνυμους εθελοντές, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει τα αισθήματα αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο τους,  τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης, είναι μια πράξη Πολιτισμού».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: « Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να απευθύνω το μήνυμα μου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σ΄αυτήν την άρτια εορταστική εκδήλωση που επίκεντρο έχει τον εθελοντισμό την προσφορά, τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο μας. Η αιμοδοσία θεωρείται η υπέρτατη μορφή εθελοντισμού. Ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς κανένα αντάλλαγμα,  αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο του.

Συγχαίρω ιδιαίτερα το έργο του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου που μέσα από μια διαρκή και αδιάκοπη προσπάθεια  επιχειρούν να εξαλείψουν την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, να προσελκύσουν νέους αιμοδότες και  διατρανώνοντας την αξία της αιμοδοσίας να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες. Αξίζουν τα συγχαρητήρια, το σεβασμό μας, όλοι οι εθελοντές αιμοδότες γιατί με το να προσφέρουν αίμα σώζουν ανθρώπινες ζωές.  Βλέπω και νέα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα μας και συμβολικά τους παραδίδουμε τη σκυτάλη για να γίνουν οι αυριανοί αιμοδότες. Σήμερα μα αφορμή τον εορτασμό της ημέρας στέλνουμε ηχηρό μήνυμα της αναγκαιότητας και της σημασίας του να δίνει κανείς αίμα, διότι για κάποιους είναι δεδομένου αλλά για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας είναι απαραίτητο για την ποιότητα της ζωής του ακόμη και για να ζήσουν.

Η Περιφερειακή αρχή στεκόμαστε αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν Σύλλογοι και φορείς, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη , σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

 

                                                                                                     Κάλλιστος Διακογεωργίου

                                                                                                                                                   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   

                                                                                                                                    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ &ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ