Dunant: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google συνδέει τις ΗΠΑ με τη Γαλλία
Επιστήμη - Τεχνολογία

Dunant: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google συνδέει τις ΗΠΑ με τη Γαλλία

Σε λειτουργία τέθηκε την Τετάρτη το υποθαλάσσιο καλώδιο της Googl “Durant” που θα έχει μήκος 6.400 χιλιόμετρα. Ποιες οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

Η Google κατέγραψε και αυτή ρεκόρ τζίρου το περασμένο οικονομικό τρίμηνο, με το μεγαλύτερο μερίδιο αυτού του τζίρου να προέρχεται από τις cloud υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία. Η σταθερότητα στις συνδέσεις στο Internet αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για τη λειτουργία της και γι’ αυτό δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πραγματοποιεί τεράστιες επενδύσεις για να στήσει τα δικά της υποθαλάσσια καλώδια.

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η λειτουργία του Curie, ένα καλώδιο 10000km που συνέδεσε το Los Angeles με τη Χιλή, ενώ από σήμερα, Τετάρτη ξεκινά η λειτουργία και του Dunant.

Το τελευταίο, όπως αναφέρει το Techgear έχει μήκος 6400km και συνδέει τη Virginia Beach (ΗΠΑ) με το Saint-Hilaire-de-Riez στη Γαλλία, ενώ σύμφωνα με τη Google θα της προσφέρει τη δυνατότητα για μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 250 Tbps (terabits per second), κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά τις cloud υπηρεσίες της.

Οι επενδύσεις της Google στα υποθαλάσσια καλώδια δεν σταματούν εδώ. Αργότερα μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Equiano που θα συνδέσει την Πορτογαλία με τη Νότια Αφρική, ενώ μέσα στο 2022 θα τεθεί σε λειτουργία και το Grace Hopper που θα συνδέσει ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Γενικότερα, η Google έχει επενδύσει σε 15 υποθαλάσσια καλώδια, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι υπό την πλήρη ιδιοκτησία της.

Τα υποθαλάσσια καλώδια αποτελούν πλέον τη ραχοκοκκαλιά του Internet, αφού υπολογίζεται πως διαχειρίζονται σχεδόν το 98% της παγκόσμιας μεταφοράς δεδομένων.

news247.gr