Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου
Περιφέρεια

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στηρίζει την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, ώστε να αναβαθμιστεί τεχνικά, περνώντας στην ψηφιακή εποχή
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ»
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Ενεργειακή ΑΕ για μια ακόμα φορά, ολοκλήρωσε επιτυχημένα ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων. Ψηφιοποίησε μεγάλο όγκο σελίδων των τοπικών εφημερίδων, με αποτέλεσμα την ψηφιακή καταγραφή και αξιοποίηση γεγονότων ιστορικής σημασίας μιας σημαντικής περιόδου.
Με την ολοκλήρωση της πράξης “Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ”, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., παρέδωσε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου έναν άρτιο και ολοκληρωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο να συνεχιστεί το έργο της ψηφιοποίησης και στις νεότερες εφημερίδες. Με τη δωρεά αυτή, αναβαθμίζεται τεχνικά η Βιβλιοθήκη της Ρόδου και αποκτά τα εφόδια για να περάσει στο επόμενο επίπεδο λειτουργίας της.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της εταιρείας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χρήστος Μπάρδος, παρέδωσε στον Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, κ. Αντώνη Αγγελή, τον ακόλουθο τεχνολογικό εξοπλισμό :
• 3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• 1 server
• 1 scanner για την ψηφιοποίηση του αρχείου της βιβλιοθήκης
• 1 projector μαζί με την οθόνη προβολής του
«Στις δύσκολες εποχές που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συνεχίζει να στηρίζει τα προγράμματα που έχει αναλάβει και την έχουν καταστήσει στους πιο αξιόλογους εταίρους μεταξύ των ευρωπαϊκών ινστιτούτων και πανεπιστημίων.
Ευελπιστούμε, ότι και στον νέο προγραμματισμό για το νέο έτος, θα πρωταγωνιστήσει, προφέροντας στους παρόχους τα ευεργετικά αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς των μελών της», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μπάρδος.
Το έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος» συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Εταίροι του έργου ήταν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου, οι οποίοι αντίστοιχα ψηφιοποίησαν το τοπικό τους αρχειακό υλικό. Αξίζει να τονιστεί πως η πράξη «Ψηφιακός Ηρόδοτος», αποτέλεσε και αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιοποίησης ενός αρχειακού υλικού ύψιστης ιστορικής σημασίας, γι΄αυτό αξιολογήθηκε ως εμβληματικό, παρέχοντας έτσι τεράστια ικανοποίηση σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του.
Τέλος, αυτό το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι πως με το έργο του Ψηφιακού Ηρόδοτου σώζεται και προβάλλεται η Ιστορία του τόπου μας και ταυτόχρονα ενισχύονται και οι δεσμοί που μας ενώνουν με την Κύπρο.