Περιφέρεια

” Έχει σημασία και ποιοι σε πετροβολούν ” !

 

Άρθρο του Γιάννη Μηνατσή

ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ

Μέρες τώρα παρακολουθώ- όπως παρακολουθεί και ολόκληρη η τοπική κοινωνία- την προσπάθεια ορισμένων να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον! Να μεγεθύνουν τα μικρά και τα ανούσια και να σμικρύνουν τα τεράστια, τα ουσιώδη και τα αδιαμφισβήτητα. Έχουν προσβληθεί από τον ιό της μικροψυχίας και της διαστρέβλωσης που ως φαίνεται είναι ισχυρότερος και ανίατος σε σχέση με τον ιό του Κορωναιού!

Και είναι αδύνατον να δοθεί άλλη ερμηνεία και άλλη εξήγηση σε θέματα που δεν έπρεπε καν να γίνεται λόγος, να τα έχουν αναγάγει σε κυρίαρχα, θέλοντας να βγουν από την πολιτική  τους αφάνεια και να ρίξουν φως στο σκοτάδι της ανυπαρξιακής τους αφεντιάς! Την ίδια ώρα με την εμπαθή τους στάση και το μονοχνωτικό τους λόγο, δεν τολμούν να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα και να εγκαταλείψουν τις μηδενιστικές τους κορώνες: Προφανώς γνωρίζουν ότι την ίδια ώρα- μήνες τώρα – που εκδηλώνουν δημόσια την παραπληροφοριτική  τους ρητορική, στο Νότιο Αιγαίο γίνεται μια πραγματική κοσμογονία έργων!

Σε κάθε νησί μικρό ή μεγάλο, σε κάθε βράχο Ελληνικό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάζει καθημερινά την σφραγίδα της και αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της με έργα και με σημαντικές παρεμβάσεις που είχαν χρόνια να συμβούν. Σε όλο αυτό το φάσμα των αναγκών και των υποδομών, ακόμα και σε έργα που δεν ήταν δική της υποχρέωση, δική της αρμοδιότητα! Με τις υπηρεσίες της αποδεκατισμένες από προσωπικό, εν μέσω μιας πρωτοφανούς επιδημικής λαίλαπας και κρίσης, διπλασίασε τους Ευρωπαϊκούς της πόρους και σε συνεργασία με τους δημάρχους των νησιών, με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, «χτίζει» Θερμοπύλες, δημιουργεί υποδομές, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ακριτών κατοίκων τους, ενισχύει  τις δομές υγείας και γίνεται πρωτοπόρος και «πρωταθλητής» σε όλα τα επίπεδα των παρεμβάσεων της σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τι να απαριθμήσει κανείς! Ανεξάντλητος ο αριθμός έργων, ανεξάντλητος ο αριθμός των παρεμβάσεων.

Είναι μακρύς ο κατάλογος και θα χρειαζόντουσαν πολλές γραμμές για να αναφερθούν και να καταγραφούν! Όλα αυτά, στο ζύγι των νεοφώτιστων πολιτικάντηδων σκοταδιστών δε βαραίνουν! Βαραίνουν όμως στη δική τους ζυγαριά, οι στρεβλές φαντασιώσεις τους, οι ανέξοδες συμβουλές τους, τα ιδεολογικά τους βίτσια, οι παράδοξες συμμαχίες τους, οι παρελκυστικές τους τακτικές, οι ψευδέστατες «αλήθειες» τους, ο πρώιμος πατριωτισμός τους, η πλασματική τους έγνοια για τον τόπο, οι μούντζες τους, οι εξόφθαλμες  εμμονές τους, οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις τους και ο διακαής πόθος τους να πέσει ο «Βασιλιάς» και ας.. καεί το.. πελεκούδι!

Όμως ο «Βασιλιάς» δεν είναι .. γυμνός, δεν είναι ξυλοπόδαρος! Πατάει γερά στη γη, έχει βήμα σταθερό, ηθικό ακμαίο, στόχους ορατούς, καθάρια συνείδηση και έτσι θα παραμείνει γιατί έτσι τον στήριξε και του έδωσε δύναμη από την δύναμη του το 55% του περήφανου λαού του Νότιου Αιγαίου.

Ο λαός, οι πολίτες, και μάτια έχουν και βλέπουν και νου για να κρίνουν! Κρίνουν όμως και αυτούς που τον πετροβολούν!!!!!