Αθλητικά

Σκοτώθηκε 25χρονος Νορβηγός ποδηλάτης στο Tour de France Είχε αναδειχθεί νικητής στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου

Φέτος, ο Αντρέ Ντρέγκε είχε φέρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποδηλατική του καριέρα, κερδίζοντας καλές θέσεις στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου

Ο Νορβηγός ποδηλάτης Αντρέ Ντρέγκε, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Αυστρίας, στον ποδηλατικό αγώνα Tour de France, ανακοίνωσε η ομάδα του Coop-Repsol χθες Σάββατο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Αντρέ και τους αγαπημένους του κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής», δημοσίευσε η ομάδα στο X.

 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC), ο Ντρέγκε πέθανε μετά από συντριβή ενώ κατέβαινε το Grossglockner, ένα αυστριακό βουνό.

 

Φέτος, ο Ντρέγκε είχε φέρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποδηλατική του καριέρα, κερδίζοντας καλές θέσεις στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου καθώς και στο Circuit des Ardennes.

 

Άρχισε να κάνει ποδήλατο σε ηλικία 14 ετών, όταν δανείστηκε το ποδήλατο δρόμου του μπαμπά του και τελικά μετακόμισε από τη γενέτειρά του, τη Stranda στη Νορβηγία, στο Lillehammer για να έχει πρόσβαση σε καλύτερη προπόνηση, σύμφωνα με την ομάδα του.

Ο θάνατος του Ντρέγκε έρχεται ένα χρόνο μετά αφότου ένας άλλος επαγγελματίας ποδηλάτης, ο Τζίνο Μάντερ, 20 ετών πέθανε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Tour de Suisse.