Διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες διοργανώνει ο “Ροδήλιος”
Αθλητικά

Διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες διοργανώνει ο “Ροδήλιος”

Mε γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των διεθνών ποδηλατικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει στη Ρόδο ο «Ροδήλιος», με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου και που για μια ακόμη χρονιά θα φέρουν το νησί μας στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Ο πρώτος αγώνας  διοργανώνεται για πρώτη φορά, είναι αφιερωμένος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  «Γύρος Νοτίου Αιγαίου» κι έχει προγραμματιστεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022.

Ακολουθούν, οι αγώνες:

-20 Μαρτίου 2022, το Διεθνές Γκραν Πρι

-24 έως 27 Μαρτίου 2022, ο Διεθνής «Γύρος της Ρόδου».

Εκατοντάδες ποδηλάτες και συνοδοί από διαφορετικές χώρες του πλανήτη θα βρεθούν στη Ρόδο, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της και την φιλοξενία της.

Παράλληλα, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και φυσικά, την προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Στην ποδηλατική γιορτή της Ρόδου ενεργά συμμετέχει η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas» και τελεί υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

Στη Ρόδο, στο πλαίσιο διεθνών ποδηλατικών εκδηλώσεων, θα βρεθεί και η κορυφαία επαγγελματική ποδηλατική ομάδα με διαβητικούς αθλητές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Pro Cycling Team Novo Nordisk των Η.Π.Α είναι μια παγκόσμια αθλητική ομάδα, που αποτελείται από ποδηλάτες, τριαθλητές και δρομείς και αποστολή της είναι να εμπνέει, να εκπαιδεύει και να ενδυναμώνει τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

 

ertnews.gr