Ο στόλος του AEGEAN 600 «Πετάει» στα νερά του Αιγαίου
Αθλητικά

Ο στόλος του AEGEAN 600 «Πετάει» στα νερά του Αιγαίου (video)

Μετά από μία ωραία ηλιόλουστη εκκίνηση και μία λαμπρή φεγγαρόφωτη νύχτα, ο στόλος της 2ης διοργάνωσης AEGEAN 600, «πετάει» με υπέροχες συνθήκες εντάσεως του μελτεμιού 5  έως 6 μποφόρ, μέσα από τα νησιά του Αιγαίου.

Όσα σκάφη διέσχισαν τη θρυλική καλντέρα της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντίκρισαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα των φωτισμένων προεξοχών των νησίδων της Καλτέρας μέσα από τα σκοτεινά νερά. Ήταν μια θεαματική σκηνή που θα μείνει αξέχαστη στους αγωνιζόμενους.

Το προπορευόμενο ελβετικό καταμαράν ALLEGRA (SUI) με κυβερνήτη τον Adrian Keller, με την συμπλήρωση 24ων ωρών, παρέπλεε το ανατολικό άκρο της Ρόδου, έχοντας διανύσει σχεδόν το ήμισυ της διαδρομής. Ο μεγαλύτερος όμως όγκος του στόλου βρισκόταν ακόμη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Καρπάθου και Ρόδου.

Η πρόγνωση του καιρού προβλέπει ελαφρά πτώση της εντάσεως του μελτεμιού για όσους παραπλέουν τη Ρόδο για να συνεχίσουν την πορεία τους δυτικά για Κανδελιούσα, ενώ ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου για τα πιο μικρά σκάφη θα παραμένει στην ένταση των 5 με 6 μποφόρ.

Η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη συνεχίζει να φαίνεται ευνοϊκή για τα αγωνιζόμενα σκάφη με το μελτέμι να συνεχίζει με την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα η ένταση ανέμου θα διατηρείται στα 4 μποφόρ. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για αγώνα ανοικτής θαλάσσης.

Στην κατηγορία ORC και IRC υπάρχει ένας έντονος συναγωνισμός μεταξύ του RAFALE (GER) του Phillip Kadelbach και του LEAPSANDBOUNDS (ITA) του Jean-Philippe Blanpain.

Στην κατηγορία Maxi το Scuderia 65 HAGARV του Gregor Stimpfl είχε μέχρι χθες το βράδυ το προβάδισμα μόνο για 12 λεπτά σε διορθωμένο χρόνο.

Στην κατηγορία ORC και IRC δύο ατόμων, το ελληνικό σκάφος AETHER (GRE) τύπου Dehler 30 του Γεράσιμου Πετράτου και Εύης Δελίδου, είχε εντυπωσιακό προβάδισμα διορθωμένου χρόνου 7 ωρών από το σκάφος PNEUMA (POL) του Andrzej Rozycki και Adam Skomski

Στην κατηγορία MOCRA Multihull το καταμαράν ALLEGRA (SUI) σχεδιασμένο από τον Nigel Irons μήκους 78 πόδια συνεχίζει να προηγείται σε διορθωμένο χρόνο έναντι των αντιπάλων του.

Το σημερινό βίντεο ανάλυσης του αγώνα με τον Dobbs Davis του περιοδικού SEAHORSE παρέχει πληροφορίες για τον αγώνα με βάση τις συνθήκες και τα δεδομένα θέσης του στόλου από το δορυφορικό σύστημα YB trackers. Αυτό είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://youtu.be/c6hIOiExAPE ενώ στιγμιότυπα από την εντυπωσιακή εκκίνηση του AEGEAN 600 μπορείτε να δείτε εδώ: https://youtu.be/iyxIV7iQMhQ

Ο σύνδεσμος του δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης βρίσκεται στη διεύθυνση : https://aegean600.com/tracking

 

 

 

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Αττικής και η Olympic Marine. Υλοποιείται με την θεσμική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Χορηγός είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η D. KORONAKIS S.A. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η X-Yachting, το ΖΑΓΟΡΙ, η μπύρα Νήσος και ο Γρηγόρης Μικρογεύματα.

Προμηθευτές του αγώνα είναι η Chicago shoes, η Dole και η Youth Lab. Υποστηρικτής Υγείας είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ALPHA, η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORtime, τα περιοδικά ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και BOATS & YACHTING καθώς και το HELLENIC DAILY NEWS NY.