Η Μαρία Πολύζου διδάσκει πως να…«Μην τα παρατάς»!
Αθλητικά

Η Μαρία Πολύζου διδάσκει πως να…«Μην τα παρατάς»!

H παρουσίαση του βιβλίου “Μην τα παρατάς” της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου και των εκδόσεων KEY BOOKS, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου, το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 19:00.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Απριλίου.

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου είναι η ιστορία μιας γυναίκας που δεν τα παρατάει ποτέ! Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είδε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στα παιδικά της χρόνια, όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό κύκλο της. Ήταν το ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων που τη βοήθησε να τρέξει μακριά από το σκοτάδι προς το φως, από τις κοιλάδες στις κορυφές. Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.

Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο, τρέχοντος 524 χμ. από την Αθήνα έως τη Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.

Ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της, όμως, ήρθε πριν μερικά χρόνια και το όνομα του ήταν καρκίνος. Η Μαρία δεν σταμάτησε ούτε σε αυτό το εμπόδιο. Έκανε χημειοθεραπείες με χαμόγελο στα χείλη και αθλητικά παπούτσια στα πόδια, έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα. Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου θα σας εμπνεύσει να ζείτε με πάθος, να αντιμετωπίζετε με θάρρος κάθε δυσκολία, να ονειρεύεστε το ακατόρθωτο και να μην τα παρατάτε ποτέ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 3 Απριλίου, για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/.

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ

και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα

της Ρόδου.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

-Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η «Under Armour».

-Χορηγός του αγώνα 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος «H Hotels Collection».

-Χορηγός αερομεταφορών είναι η «Aegean» και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η «Blue Star Ferries».

-Χορηγός φιλοξενίας είναι ο Όμιλος «Mitsis Hotels».

-Επίσημοι χορηγοί, είναι οι: Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), iStorm, Garden of Panthenols, fibran, ΚΑΥΚΑΣ, Citroen Παρασκευάς, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., Three Sixty Marketing.

-Κέντρο Εγγραφών: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), που βρίσκεται στην οδό Ιωάννου & Πάολας Νεστορίδη (πρώην οδός Κω). Ωρες λειτουργίας: Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 από 15:00 έως 20:00 και

το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 από 10:00 έως 19:00.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το «Κέντρο Εγγραφών»

τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό

της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρχική

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ