Τουρισμός

Στις Κυκλάδες η πιο καθαρή παραλία του κόσμου Η παραλία Πρασσά πρώτη στην παγκόσμια λίστα

Σημαντική έκπληξη προκάλεσε η λίστα αμερικανικού ταξιδιωτικού γραφείου με τις πιο καθαρές παραλίες στον κόσμο, αφού τοποθέτησε στην κορυφή μία ελληνική παραλία, η οποία βρίσκεται στις Κυκλάδες.

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Florida Panhandle δημοσίευσε τη λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους κριτικών ταξιδιωτών.

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά».

Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

Σε ποιο νησί βρίσκεται η πιο καθαρή παραλία

Το ελληνικό νησί της Κιμώλου, που βρίσκεται βόρεια της Μήλου, στις Κυκλάδες έχει βραβευτεί με τον ανεπίσημο τίτλο του πιο καθαρού νερού στον κόσμο.

«Η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωσή της», μοιράστηκε η ομάδα στα ευρήματα.

kimolos2

 

«Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με επικεφαλής την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά».

paralia-kimolos

Η παραλία Πρασσά, που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κιμώλου, είναι ένα μείγμα από ψιλή λευκή άμμο και βότσαλο, με ήρεμα και ρηχά νερά, ιδανικά για κολύμπι και χαλάρωση.

 

parapolitika.gr