Guardian: Η Ρόδος στους top προορισμούς τον Οκτώβριο
Τουρισμός

Guardian: Η Ρόδος στους top προορισμούς τον Οκτώβριο

Στους κορυφαίους προορισμούς για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές τον Οκτώβριο, συγκαταλέγει τη Ρόδο η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Από τη σχετική λίστα – που περιλαμβάνει πόλεις όπως το Άμστερνταμ – δεν θα μπορούσε να λείπει κι ένας δημοφιλής στους βρετανούς προορισμός.

«Με περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο και μέση θερμοκρασία τον Οκτώβριο τους 24 βαθμούς, το νησί της Ρόδου προσφέρει πολλές παραλίες με άμμο για να απολαύσετε το φθινόπωρο», αναφέρει το άρθρο του Guardian. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται επίσης στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και φυσικά, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ικανό να εντυπωσιάσει τον κάθε επισκέπτη.

Αν προσθέσει κανείς τις δροσερές θερμοκρασίες του Οκτωβρίου, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κανείς τη φύση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Guardian προτείνει μία βόλτα στην πασίγνωστη Κοιλάδα των Πεταλούδων, σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου. Φυσικά, η περίοδος είναι ιδανική και για πεζοπορία και ποδηλασία.

Επίσης, ειδικά για τον επισκέπτη από το εξωτερικό, είναι ευκαιρία να επισκεφθεί πάνω από ένα ελληνικό νησί. Σε περίπου μία ώρα μπορεί να βρεθεί στη Σύμη ή τη Χάλκη και να δει περισσότερα ακόμα μέρη, αναφέρει ο Guardian.