WTM 2021: Χρυσό βραβείο Wanderlust για τα ελληνικά νησιά
Τουρισμός

WTM 2021: Χρυσό βραβείο Wanderlust για τα ελληνικά νησιά

Χρυσό βραβείο για τα ελληνικά νησιά στο Λονδίνο

Έχοντας στις αποσκευές της πάνω από 1.1 εκατ. παραπάνω διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για το 2022, έναντι του 2019, από τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, πληθώρα εμπορικών συμφωνιών ανάμεσα σε ελληνικά ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες και πολλά αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν, φεύγει η Ελλάδα από τη μεγάλη έκθεση  τουρισμού του Λονδίνου, World Travel Market.

Στον εκθεσιακό χώρο του EOT, των 881,25 τ.μ., υπήρχαν συνολικά 44 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων 10 περιφέρειες της χώρας: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, 2  θεσμικοί τουριστικοί φορείς: ΗΑΤΤΑ και Tourism Ptomotion of Mykonos & Santorini, 2 δήμοι: Κεντρικής Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων και Δήμος Χερσονήσου καθώς και η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines.

Το τελευταίο νέο, αφορά τη σημαντική διάκριση των ελληνικών νησιών  τα οποία πρώτευσαν ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, στα βραβεία του καταξιωμένου βρετανικού τουριστικού περιοδικού Wanderlust.

Η νησιωτική μας χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του «Πιο επιθυμητού προορισμού», ακολουθούμενη από τις Αζόρες και τη Σικελία.

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που βρίσκεται στο Λονδίνο με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιώντας πλήθος επαφών για την περαιτέρω ενίσχυση της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς σε αριθμό επισκεπτών προς την χώρα μας.

 


Ιδιαιτέρως θετική ήταν η συνάντηση του Δημήτρη Φραγκάκη με την Βρετανίδα ομόλογο του, CEO VisitBritain, Sally Balcombe, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΤ, διότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που «άνοιξε» και επανήλθε τόσο γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία».

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά. Είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικά σε όλους εκείνους, που με σκληρή δουλειά, κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, παρατέθηκε δείπνο της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με Tour Operators που ειδικεύονται σε πακέτα διακοπών στην Ελλάδα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης, διοργανώθηκε, στο ελληνικό περίπτερο, από την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το Capsule T του ΞΕΕ και παρουσία του προέδρου, Αλέξανδρου Βασιλικού,  networking event, με παρουσίαση των start up ελληνικών τουριστικών εταιριών, σε επιλεγμένους bloggers, για τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας και ενημέρωσης του κοινού.