Πολιτική

Γιάννης Παππάς: Γεύματα αγάπης στο Λιμενικό

Γεύματα αγάπης προσφέρθηκαν στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, το Μεγάλο Σάββατο.

Τα γεύματα αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς όσες και όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου, από τα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Λέσβο. Τα πλούσια γεύματα προσφέρθηκαν σε στελέχη που υπηρετούν σε σκάφη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και σε Λιμενικές Αρχές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο υφυπουργός «Αυτές τις Άγιες μέρες σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο, όσες και όσους βρίσκονται στην υπηρεσία τους, μακριά από τους αγαπημένους τους ανθρώπους, με μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Γι’ αυτό λοιπόν παραδώσαμε, με διάθεση αλληλεγγύης, πασχαλινά γεύματα, γεύματα αγάπης, όπως έχουμε καθιερώσει να τα προσφέρουμε στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που εκτελούν υπηρεσία στα νησιά μας. Χρόνια πολλά!».

Ο Ιωάννης Παππάς στην Ψέριμο © ΔΤ
Ο Ιωάννης Παππάς στην Ψέριμο © ΔΤ

Ακόμη, ο Γιάννης Παππάς, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στο ακριτικό νησί της Ψερίμου.

Ο υφυπουργός, αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της «Μελαχρινής» στον μοναδικό οικισμό του νησιού, αντάλλαξε ευχές με τον Ιερέα του ναού και τους παριστάμενους.

Στη συνέχεια μετέβη στην Κάλυμνο, όπου συναντήθηκε και αντάλλαξε αναστάσιμες ευχές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλύμνου – Λέρου – Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιο αλλά και με πολίτες, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Μαστροκούκο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Καλλιόπη Κουτούζη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Νεολαίας και Αθλητισμού, Διονύσια Γιαννούλη.

Ο Γιάννης Παππάς αντάλλαξε επίσης ευχές, με το προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή και στα πλωτά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους και την προσπάθειά τους.