Αστυνομικό

Κως: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους γονείς του βρέφους που πέθανε

Κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη, ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω σε βάρος του 21χρονου πατέρα και της 20χρονης μητέρας για το θάνατο του ενός έτους βρέφους τους.

Οι δύο γονείς κρατούνται και την Τετάρτη αναμένεται να βρεθούν ενώπιο του ανακριτή για να απολογηθούν. Αξίζει να σημειώσουμε πως το άλλο παιδί της οικογένειας φιλοξενείται σε συγγενείς του.

Το χρονικό

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η μητέρα βρήκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο με διασώστες έφτασε αμέσως στο σημείο. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε διαδικασία ανάνηψης. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί εντόπισαν υπολείμματα τροφής που έφραζαν τους αεραγωγούς κι εμπόδιζαν την αναπνοή.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως όταν έφτασε το μωρό στα επείγοντα, η γιατρός ζητούσε απινιδωτή, ενώ η μητέρα, που είναι επτά μηνών έγκυος, τους είπε ότι το είχε ταΐσει πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει.

Τα πράγματα περιπλέχτηκαν όταν οι γιατροί είδαν στο σώμα του μωρού εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις, ενώ ζήτησαν περαιτέρω εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Τελικά ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία  νεκροτομή στη Ρόδο, δε διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και κατέληξε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής. Σημείωσε δε ότι οι εκδορές στο σώμα του ήταν από παλιότερα χτυπήματα.

tovima.gr