Μύκονος Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης
Αστυνομικό

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης κοκαΐνης Αρχηγός σκληρός Αλβανός κακοποιός

Το κύκλωμα εισήγαγε απευθείας κοκαΐνη από την Ολλανδία – Ο αρχηγός ήταν έξω από τη φυλακή ενώ είχε καταδικαστεί σε 47 έτη

Μία μεγάλη επιχείρηση στη Μύκονο πραγματοποίησαν οι Αρχές προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψη μελών μίας μεγάλης σπείρας διακίνησης κοκαΐνης, με μεγάλη δράση στο νησί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πρόκειται για το πρώτο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στη Μύκονο με αρχηγό έναν σκληρό κακοποιό και άλλα τρία μέλη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από Αστυνομία και Λιμενικό έπειτα από μία μεγάλη επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε και drone για να μη διαφύγει κανένα μέλος της σπείρας.

Ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2015 με αναστολή παρόλο που συνολικά από τα δικαστήρια του έχουν επιβληθεί ποινές 47 ετών κάθειρξης. Παρόλο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος ποινικός έχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα δεν βρισκόταν στη φυλακή αλλά αντίθετα συνέχιζε την κακοποιό δράση του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πάνοπλοι αστυνομικοί από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, εισέβαλλαν στον χώρο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης για να πραγματοποιήσουν τις συλλήψεις. Η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα την Παρασκευή 4 Ιουνίου και εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών της Μυκόνου – Δρούσε και στην Αθήνα

Το κύκλωμα εισήγαγε απευθείας κοκαΐνη από την Ολλανδία και ήδη οι αρχές έχουν διαπιστώσει μία μεταφορά που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο. Νόθευε την κοκαΐνη και τη διοχέτευε στην Αθήνα.

Όταν ένα μέλος της σπείρας πήγε στη Μύκονο για να «ανοίξει» το καλοκαιρινό μαγαζί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η αστυνομία και το Λιμεναρχείο Μυκόνου συνεννοήθηκαν και  πραγματοποίησαν την επιτυχημένη επιχείρηση. Προκειμένου να προχωρήσουν στις συλλήψεις και στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε πολλά σπίτια σε Μύκονο και Αθήνα.

Πηγη ethnos.gr