Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, Κάλλιστος Διακογεωργίου.
Περιφέρεια

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Αποτελεί μονόδρομο ο εμβολιασμός όλων, για να δημιουργηθεί το τείχος της ανοσίας»

«Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί. Εκτός από θέμα υγείας, αποτελεί και σοβαρό ζήτημα επιβίωσης των ντόπιων επιχειρηματιών» δήλωσε αμέσως μετά τον εμβολιασμό του στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, Κάλλιστος Διακογεωργίου.
Ο ίδιος, τόνισε ότι θλίβεται βαθιά, καθώς στην τόσο προχωρημένη από άποψης πολιτισμού και γνώσεων Ρόδο, υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας, οι οποίοι, παρασυρόμενοι από φήμες, αρνούνται να εμβολιαστούν, γεγονός που επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα σε πολλούς, σημαντικούς τομείς της ζωής μας.
Και συνέχισε: «Η υγεία, είναι το κύριο αγαθό, στο οποίο πρέπει να δώσουμε όλοι την απαιτούμενοι σημασία. Θωρακίζοντας τον οργανισμό μας με το εμβόλιο, αποφεύγουμε το απευκταίο και εκτός αυτού αλλάζει η ψυχολογία μας, απαλλασσόμαστε από το άγχος και είμαστε έτοιμοι ξανά να εργαστούμε και να δημιουργήσουμε.
Για την παρασκευή των εμβολίων προς αντιμετώπιση κάθε πανδημίας, εργάσθηκαν, πειραματίστηκαν και συνέβαλαν με τις γνώσεις τους, σημαντικοί επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας τις ίδιες αγωνίες με εμάς, με στόχο να σώσουν ζωές. Με εμβόλια, αντιμετωπίσθηκαν πριν πολλά χρόνια και μηδενίστηκαν οι θάνατοι πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε σχέση με το πόσο θα είχε πληγεί η παγκοσμιότητα, αν αυτά δεν είχαν εφευρεθεί. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό, να πιστεύουμε πως, όλοι αυτοί οι επιστήμονες ανά τον κόσμο, εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου με τα εμβόλια, να βλάψουν την ανθρωπότητα. Θυμάμαι πως, ενάμισι περίπου χρόνο πριν, όταν ο κορονοϊός μας εγκλώβισε στο σπίτι, σταμάτησε τις ανθρώπινες δραστηριότητές μας, έκλεισε τις επιχειρήσεις, σκόρπισε παντού θλίψη, όλοι αναζητούσαμε λύση εναγωνίως, που αυτό σήμαινε εμβόλιο ή φάρμακο. Τώρα που το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, αφουγκραζόμαστε τις τόσες ανεύθυνες απόψεις, προσβάλλοντας τις επίπονες προσπάθειες τόσων επιστημόνων ανά τον κόσμο.
Κάνοντας το εμβόλιο για τον Covid-19 επιθυμώ να συγχαρώ την υπεύθυνη δουλειά που γίνεται σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη δημιουργία να εξάρω τη συμβολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ως προς αυτό, να επικροτήσω τη δημιουργία του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου Ρόδου και βέβαια, να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, στο ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, στους γιατρούς και νοσηλευτές από την υπόλοιποι Ελλάδα, που ήρθαν για να στελεχώσουν το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» καθώς και στις δυνάμεις του στρατού που παραχωρήθηκαν από την 95 ΑΔΤΕ, διεκπεραιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία των εμβολιασμών.
Και επειδή, λόγω του τουριστικού χαρακτήρα των νησιών μας, πολλοί αγωνιούν και ρωτούν, για την φετινή πορεία του τουρισμού, θα απαντήσω το εξής: ο φετινός τουρισμός, θα ακολουθήσει την πορεία, που εμείς οι ίδιοι θα χαράξουμε».
Κάλλιστος Διακογεωργίου
Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας
Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου