Ρεκόρ διαδρομής στον Mαραθώνιο Ρόδου από τον Κενυάτη Moses
Αθλητικά Περιφέρεια

Ρεκόρ διαδρομής στον Mαραθώνιο Ρόδου από τον Κενυάτη Moses με 2:16:08!

Με ένα σπουδαίο ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου αφού ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ σημείωσε το μοναδικό 2.16.08, επίδοση ρεκόρ για τον θεσμό.

Ο Μαραθώνιος Ρόδου μεγαλώνει συνεχώς και αυτό αποδεικνύεται και από την σημερινή διοργάνωση, όπου εξαιρετικοί αθλητές έδωσαν το παρών στο νησί του Αιγαίου, πραγματοποιώντας τρομερές επιδόσεις.

Πρώτος και… καλύτερος ήταν ο Κενυάτης Kurgat Kiptoo Moses που σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:16:08.

Μάλιστα, ο μεγάλος νικητής του 9ου μαραθωνίου τόνισε ότι του χρόνου θα επισκεφτεί την Ρόδο με φίλους του δρομείς από την Κένυα, με στόχο να τρέξουν μαζί και να σπάσουν ξανά το ρεκόρ!

Ρεκόρ διαδρομής στον Mαραθώνιο Ρόδου από τον Κενυάτη Moses
Ρεκόρ διαδρομής στον Mαραθώνιο Ρόδου από τον Κενυάτη Moses

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Charles Thomas με 2:27:46 και στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Πολωνός Dominik Malik με 2:52:56. Στην τέταρτη θέση, αλλά και πρώτος ανάμεσα στους Έλληνες τερμάτισε ο Παναγιώτης-Στυλιανός Δημητρίου με χρόνο 2:52:56.

Τι έγινε στις γυναίκες

Από την πλευρά των γυναικών, η Moonika Kitt από την Εσθονία σε 3:22:14, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Hannah Garvey με 3:24:32. Τρίτη ήταν η Ana Maria Wilson με 3:27:39. Πρώτη Ελληνίδα ήταν η Ευαγγελία Βλαχάκη με 3:28:31.

 

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη  Γιώργου Χατζημάρκου στα κοινωνικά δίκτυα

Με ένα ασύλληπτο ρεκόρ διαδρομής, 02:16:08, ο Κενυάτης Kurgat Moses Kiptoo έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού στον 9ο Μαραθώνιο της Ρόδου !

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική ομάδα, στους εθελοντές, στους χορηγούς και ειδικά στις αθλήτριες και τους αθλητές που ταξίδεψαν απο 57 χώρες για να είναι μαζί μας.
Ραντεβού του χρόνου στον 10ο Μαραθώνιο Ρόδου ✌️

 

 

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», σημειώνοντας πως το πρόσημο του αγώνα είναι άκρως θετικό.

«Είχαμε 1.500 αθλητές περίπου στα 10 χλμ, στον μαραθώνιο, στον ημιμαραθώνιο, πετύχαμε ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο χρόνος 2.16.08 είναι ρεκόρ για τον Μαραθώνιό μας. Από ‘κει και πέρα είχαμε άλλους 1.500 συμμετέχοντες στα 5χλμ. και τώρα περιμένουμε τα 1000 μέτρα, που θα τρέξουν τα μικρά παιδιά, ένα σύνολο 4.000 αθλητών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε τον κόσμο, που έχει έρθει εδώ σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Όλα είναι θετικά», σημείωσε μεταξύ άλλων η Μ. Παπαβασιλείου.