Τζιτζικώστας για Χατζημάρκο: Έχετε έναν από τους καλύτερους περιφερειάρχες της χώρας και αυτό κάποιους ενοχλεί
Περιφέρεια

Τζιτζικώστας για Χατζημάρκο: Έχετε έναν από τους καλύτερους περιφερειάρχες της χώρας και αυτό κάποιους ενοχλεί

Στην ενόχληση που προκαλεί σε κάποιους το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος  είναι ένας από τους  καλύτερους περιφερειάρχες της χώρας,  απέδωσε ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  το θόρυβο που προκάλεσε ο πρόσφατος εμβολιασμός του Γιώργου Χατζημάρκου πριν από δυο περίπου εβδομάδες στη Χάλκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας  σε δηλώσεις του σήμερα στον Ρ/Σ  ΚΟΣΜΟΣ 93,8, μίλησε για λαϊκισμό, για ένα θέμα για το οποίο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έχει δώσει από την αρχή επαρκείς εξηγήσεις  και τόνισε ότι η περίπτωση του εμβολιασμού του κ. Χατζημάρκου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε κρατικά αξιώματα και παρακάμπτουν τη σειρά του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, ο κ Τζιτζικώστας δήλωσε για το θέμα:

«Βρίσκω τις εξηγήσεις του κ. Χατζημάρκου απολύτως επαρκείς.  Και είμαι ένας άνθρωπος που διαφωνώ ριζικά και εξοργίζομαι με κάποια πράγματα από αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό, δηλαδή με την προσπάθεια κάποιων που κατέχουν κρατικά αξιώματα,  να προσπαθούν να παρακάμψουν την σειρά προτεραιότητας και να πάρουν τη σειρά συμπολιτών τους, ειδικά ανθρώπων που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες και στην ομάδα της τρίτης ηλικίας.  Η περίπτωση του Χατζημάρκου όμως δεν είναι τέτοια και αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε. Διότι ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε σε ένα νησί, στη Χάλκη, εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, δεν έμεινε κανένας ανεμβολίαστος και στο τέλος έμειναν δύο δόσεις.

Επομένως, η επιλογή ήταν, ή αφού βρισκόταν εκεί εκείνη την ημέρα να κάνει τη δόση για να μην πεταχτεί και άρα τη δόση του που θα  την έκανε μετά από κάποιο καιρό να την πάρει κάποιος άλλος συμπολίτης του ή να πεταχτεί και αυτή η δόση και να χαθεί και το επόμενο εμβόλιο το οποίο θα έκανε ο ίδιος. Ε λοιπόν, αυτόν τον λαϊκισμό εγώ δεν τον αντιλαμβάνομαι. Και θα σας έλεγα ότι επειδή είστε πραγματικά τυχεροί στο Νότιο Αιγαίο που έχετε έναν από τους καλύτερους περιφερειάρχες της χώρας,  αυτό αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί κάποιους. Είναι προφανές. Εγώ θα τους έλεγα να εστιάσουν σε άλλα ζητήματα αν θέλουν να του κάνουν κριτική και όχι σε κάτι  για το οποίο, κατά την άποψή μου, ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος  έχει δώσει απολύτως επαρκείς εξηγήσεις».