Τουρισμός

TravelSupermarket: Οικονομικός προορισμός η Ρόδος για τους Βρετανούς | Μειωμένες οι τιμές το φετινό καλοκαίρι

Η Ρόδος περιλαμβάνεται στους προορισμούς που οι τιμές των οργανωμένων διακοπών all-inclusive για τους Βρετανούς ταξιδιώτες είναι μειωμένες το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, όπως αποκαλύπτει το TravelSupermarket, διαπιστώνοντας πως οι τιμές των οικογενειακών διακοπών έχουν “σταθεροποιηθεί”, καθώς αυξήθηκαν “σημαντικά λιγότερο” τους τελευταίους 12 μήνες από τον δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του πληθωρισμού.

Ενώ, σε τρεις ακόμη ελληνικούς προορισμούς, οι τιμές παραμένουν κάτω από το ποσοστό του ΔΤΚ.

Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών διακοπών μέτρησε τις ετήσιες μεταβολές των τιμών για 20 από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, συγκρίνοντας τις τιμές για διακοπές τον Αύγουστο του 2024, με εκείνες του περυσινού Αυγούστου και διαπίστωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο μόλις 1,57%. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) πληθωρισμού ήταν 3,2% τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2024.

Το TravelSupermarket δήλωσε ότι οι τιμές των οργανωμένων διακοπών all-inclusive στην περιοχή της Αττάλειας στην Τουρκία είναι μειωμένες κατά 8% το 2024 και οι τιμές για τη Ρόδο είναι 5,49% χαμηλότερες αυτό το καλοκαίρι.

Ο προορισμός που παρουσιάζει τη σημαντικότερη πτώση είναι η Κόστα Ντοράδα, με τις τιμές των οργανωμένων διακοπών για την περιοχή της Καταλονίας να μειώνονται κατά 9,57%.

Άλλοι προορισμοί που αποδεικνύονται φθηνότεροι για τους καταναλωτές το 2024 είναι το Λανζαρότε (-2,27%), η Αίγυπτος (-2,58%), η Φουερτεβεντούρα (-0,54%), η Μινόρκα (-0,58% ) και η Μάλτα (-1,08%).

Από την άλλοι, στους προορισμούς όπου οι τιμές αυξάνονται στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κόστα ντελ Σολ, με την αύξηση να ξεπερνάει το 16%, ενώ ακολουθεί η Κόστα Μπράβα με 8%.

Τρεις ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στους προορισμούς που έχουν αυξηθεί οι τιμές αλλά παραμένουν κάτω από το ποσοστό του ΔΤΚ τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτοί είναι η Κως (3,14%), η Κρήτη (1,84%) και η Κέρκυρα (1,82%), ενώ σε αυτή την κατηγορία συναντώνται ακόμη η Μαγιόρκα (0,53%), η Τενερίφη (2,6%),  η περιοχή του Νταλαμάν (2,14%) και το Αλγκάρβε (2,5%).

Οι τιμές στην Γκραν Κανάρια (5,33%), την Κόστα Μπλάνκα (6,42%) και την Ίμπιζα (6,5%) αυξήθηκαν φέτος πάνω από τον πληθωρισμό.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα του TravelSupermarket ο επικεφαλής του ιστότοπου, Richard Singer, δήλωσε: “Η έρευνά μας αποτελεί καλή είδηση για τους Βρετανούς παραθεριστές. Κατά μέσο όρο οι τιμές των διακοπών έχουν αυξηθεί μέχρι στιγμής κατά μόλις 1,57%, πολύ κάτω από τον δείκτη τιμών καταναλωτή του ONS [Office for National Statistics] για τα άλλα είδη του νοικοκυριού”.

money-tourism.gr