Ρόδος

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου: Παράταση εφαρμογής της Κάρτας Εργασίας με κυρώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 24595/28-3-2024 Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, με κυρώσεις, μεταφέρεται για το λιανεμπόριο την 1η Ιουλίου 2024 (αντί της 13-05-2024).

Η παράταση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, ώστε να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες, είτε αυτό αφορά διασύνδεση, είτε εφαρμογή.

Παράλληλα θα εξακολουθήσουμε, πάντα σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, να θέτουμε στο Υπουργείο τα σοβαρά ζητήματα υποδομής που έχουν προκύψει στην πορεία μετάβασης, όπως η προμήθεια υλικού, η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού, η κάλυψη των εξόδων, η προετοιμασία των λογιστηρίων, η διαθεσιμότητα των εξειδικευμένων τεχνικών και η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να αποφεύγονται λάθη που μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

Επίσης προωθούμε την επίλυση ζητημάτων όπως η έκδοση ενός εύχρηστου εγχειρίδιου χρήσης, τα ενδεχόμενα χτυπήματα χωρίς κυκλική ολοκλήρωση, ο χρόνος ανοχής για προγενέστερες εισόδους στα σταθερά ωράρια απασχόλησης, το τι ακριβώς θα ισχύσει με τους δευτερεύοντες ΚΑΔ των εμπορικών επιχειρήσεων που είναι εκτός πλαισίου κ.α. δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Παραμένουμε ενεργοί στην παρακολούθηση των παραπάνω ζητημάτων και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με ΔΤ.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου