Εκδηλώσεις

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp (Φωτο)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Ίστριος Winter Camp στις 8, 9 & 10 Μαρτίου, το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, καθώς και με την στήριξη της ΔΕΥΑΡ, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τον Ο.Φ.Ιστρίου και πλήθος εθελοντικών ομάδων.

Ήταν ένα τριήμερο στη φύση, με ελεύθερο κάμπινγκ, πολύ μουσική, αθλοπαιδιές για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, άφθονο ποτό και φυσικά όλα αυτά δωρεάν, αφού στο χώρο της εκδήλωσης απαγορευόταν όπως και κάθε χρόνο, οποιαδήποτε μορφή οικονομικής συναλλαγής.

Στο 11ο Ίστριος Winter Camp φέτος, στήθηκαν πάνω από 450 αντίσκηνα με περίπου 2000 κατασκηνωτές, ενώ τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκαν 4000 και πλέον άτομα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έχουν κάνει το Ίστριος Winter Camp μια μεγάλη εναλλακτική εκδήλωση, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον, τα σύνορα της Ρόδου. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ήταν καθοριστική η αρωγή των τοπικών φορέων, των εθελοντικών ομάδων του νησιού μας, καθώς και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι βοήθησαν στο έργο μας.

Αναφερόμενοι σε όλους αυτούς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως την Περιφέρεια Ν. Α., τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αναπληρωτή Περ/χη κ. Αποστόλη Ασπράκη, τον Αντιπερ/χη Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς και τον Αντιπερ/χη Μεταφορών κ. Νίκο Νικολή, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ρόδου κ. Θωμά Κώστα, τον Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Δημήτρη Καρατζιά, την ΔΕΥΑΡ και τον Πρόεδρο της κ. Σωτήρη Βαγιανο, την Τ.Κ. Ιστρίου και τον Πρόεδρο κ. Φιλήμονα Καζωνη, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και τον πρόεδρο της κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, το ΙΕΚ Τουρισμού Ν.Α και το. Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κουντούρη.

Ευχαριστούμε πολύ τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν, ειδικότερα, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστόλων Ρόδου, την Malona Discovery, την Λεσχη 4χ4 Ρόδου και την Extreme Rhodes, ακόμα, την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου που ήλεγχε την πυρασφάλεια του χώρου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την υγειονομική κάλυψη του χώρου, όλα τα μουσικά συγκροτήματα με τους εξαίρετους καλλιτέχνες που μας ταξίδεψαν μουσικά καθ’όλη την διάρκεια του τριημέρου και τον Δωδεκάηχο για την καλλιτεχνική επιμέλεια των συγκροτημάτων, τον Πάρη Κατσέλα για την ηχητική κάλυψη, τον Γιάννη Ντιμόβσκι για την επιμέλεια του flying fox, τον Κωνσταντίνο Παπουτσάκη για την επίβλεψη του πύργου αναρρίχησης, καθώς επίσης και το Rhodes Escape για την επιμέλεια της τοξοβολίας σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, όπως και την Πόπη Μανικαρου για την γιόγκα. Ευχαριστούμε, όλους τους δεκάδες απλούς εθελοντές οι οποίοι με όσα μέσα διέθετε ο καθένας, βοήθησε πρόθυμα τόσο πριν το τριήμερο όσο και κατά την διάρκεια αυτού, ώστε να πραγματοποιηθεί με αυτή την επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp.

Ευχαριστούμε πολύ, τα παιδιά από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων που με πολύ μεράκι και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γαριδάκη προσέφεραν στον κόσμο ξεχωριστές συνταγές, τις υπέροχες μαγείρισσες της Ιστρίου που έφτιαξαν και προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά, το “PlayCafe” για τους καφέδες και τα ροφήματα που προσέφεραν καθόλο το τριήμερο, τον φίλο εθελοντή ηλεκτρολόγο Σταύρο Χατζηπέτρο για την επιμέλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την εθελοντική εργασία για να φωτισθεί ο σταυρός. Ακόμη, ευχαριστούμε πολύ, τον Δημήτρη Καρδουλια (Οίστρος) για την μοναδική κατασκευή του συμβόλου της εκδήλωσης μας, όπως επίσης και τον Γιώργο Κολλιγρη και την Χρυσή Βουκκη για την δημιουργία του Ίστρου.

Συνεχίζοντας, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης μας ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ και PROBUILD ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς, οι οποίοι και φέτος, στήριξαν την εκδήλωση μας, δίνοντας μάς την ευκαιρία να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στους χιλιάδες κατασκηνωτές και επισκέπτες. Ευχαριστούμε ακόμη, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, οι οποίοι πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το 11ο Ίστριος Winter Camp.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας μας δύναμη για να συνεχίσουμε. Όπως συνηθίζουμε να λέμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στο 12ο Ίστριος Winter Camp, στο ίδιο μέρος, την ίδια εποχή με την ίδια ανιδιοτελή αγάπη…
Ίστριος Winter Camp…South Hope!!!