Δράσεις της «ΕΥΘΥΤΑ» στα σχολεία της Ρόδου
Εκδηλώσεις

Δράσεις της «ΕΥΘΥΤΑ» στα σχολεία της Ρόδου

Η «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ» συνεχίζει δυναμικά την εκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που υλοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Από τις 19 Ιανουαρίου 2024 μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024 υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής (Ασφαλώς Κυκλοφορώ-Ασφαλώς Ποδηλατώ) σε σχολεία της Ρόδου.

Σύνολο μαθητών: 1.515 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης. Σε όλους τους μαθητές διανέμονται Αναμνηστικά Διπλώματα παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος και έντυπα με συμβουλές στους γονείς, για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και έντυπα με συμβουλές ασφαλώς ποδηλατώ. Χορηγοί ΒΑΚΑΡ Αντώνης Βαρέλης, Ασφάλειες My Ασφάλειες και Ασφάλειες Μ. Σπανουδάκης.

Παιδικός Σταθμός: Παίζω και Μαθαίνω

Νηπιαγωγεία:

1. 7ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

2. 12ο Ρόδου

3. 14ο Ρόδου

4. 19ο Ρόδου

5. 2ο Καλυθιών

6. Νηπιαγωγείο Σορωνής

7. Νηπιαγωγείο Φανών

8. 1ο Αρχαγγέλου

Δημοτικά Σχολεία:

1. 1ο Δ.Σ Ειδικό Ρόδου

2. 3/Θ Δ.Σ Καλαβάρδων

3. Δ.Σ Σορωνής

4. 2Ο Δ.Σ Κρεμαστής

5. 1Ο Δ.Σ Ιαλυσού

6. 2Ο Δ.Σ Ιαλυσού

7. 2ο Αρχαγγέλου

8. 1Ο Δ.Σ Ρόδου

9. 11Ο Δ.Σ Ρόδου

10. 13Ο Δ.Σ Ρόδου

11. 14Ο Δ.Σ Ρόδου

Γυμνάσια :

1. 1Ο Ρόδου

2. 3Ο Ρόδου

3. 7ο Ρόδου

4. Μουσικό Σχολείο

5. Σορωνής

7. Ιαλυσού

Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και με την κατάλληλη εκπαίδευση αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας συμβάλλοντας ουσιαστικά σε ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Στόχος οι μαθητές να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες αργότερα στη ζωή τους.

Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΥΘΥΤΑ, είναι η χαρά, η δύναμη, η ψυχή και η ελπίδα στην διαμόρφωση της οδικής παιδείας με όραμα έναν κόσμο με ΜΗΔΕΝ απώλειες από τροχαία. Οι άνθρωποι της «ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ», θα συνεχίσουν…για έναν κόσμο με ασφάλεια και πολιτισμό στους δρόμους, έναν κόσμο που αξίζουμε και τον έχουμε ανάγκη, έναν κόσμο δίχως άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές στο δρόμο. Οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την σοβαρότητα της Οδικής Ασφάλειας, της ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών από όλους για να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση με τους ανθρώπους που χάνονται στους δρόμους και τα θλιβερά αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Δίνουμε προτεραιότητα στη ΖΩΗ. Οδηγούμε Υπεύθυνα, δεν παραβιάζουμε τον ΚΟΚ, προσέχουμε στις παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ΖΩΗ μας και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

 

Δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε σε ασφαλείς δρόμους σε μια βιώσιμη πόλη.

Ας μας ακούσουν…