Χρήστος Γαμβρούδης γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Περιφέρεια

Χρήστος Γαμβρούδης στον RV: “Με κανόνες και πλαίσιο η λειτουργία του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου από την 1η Μαρτίου 2024” (audio)

Ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου φέρνει την ανακύκλωση στο σπίτι του δημότη

«Από την πρώτη ημέρα που παραλήφθηκε ο ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου, πριν από ένα χρόνο, αποφασίστηκε όσο δύσκολη και αν ήταν σε επίπεδο διαχειριστικό, τεχνικό, εφαρμογής, αλλά η μόνη ορθή λύση ως προς το περιβαλλοντικό σκέλος, να κλείσει ένας κορεσμένος και μη λειτουργικός σε όλα τα επίπεδα ΧΥΤΑ.

Ο ΧΥΤΑ της βόρειας Ρόδου στην πραγματικότητα ήταν μια ανεξέλεγκτη χωματερή με δεκάδες στρέμματα απορριμμάτων που δεν είχαν συμπιεστεί ούτε είχαν επικαλυφθεί, παρά τους κινδύνους αυτής της κατάστασης» δήλωσε στον RealVoice 99.5 και τη Δέσποινα Κουλούμπρη ο κ. Χρήστος Γαμβρούδης γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Με άμεσες και επιτακτικές ενέργειες μέσα σε 8 μήνες κατασκευάστηκε το νέο κύτταρο, σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα και κανόνες.

 

Με άμεσες και επιτακτικές ενέργειες μέσα σε 8 μήνες κατασκευάστηκε το νέο κύτταρο, σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα και κανόνες

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου φέρνει την ανακύκλωση στο σπίτι του δημότη

JustGoZeroapp: Από την Ρόδο ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου το πιλοτικό πρόγραμμα

«Το πρόγραμμα Just Go Zero, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό από την εφαρμογή του στον Δήμο Τήλου, συνεχίζει να πρωτοπορεί με τη δημιουργία της εφαρμογής Just Go Zero App. Την πρώτη εφαρμογή που φέρνει την ανακύκλωση στην πόρτα του δημότη, μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών μέσω της συμμετοχής τους, συμβάλλει στην προσαρμογή του Δήμου Ρόδου στα ευρωπαϊκά πρότυπα» δ’ηλωσε ο κ. Γαμβρούδης

 

Λόγω επανέναρξης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου (2ο χλμ Τσαΐρι – Αεροδρομίου) το Πρόγραμμα Λειτουργίας των Εγκαταστάσεων μας από 01/03/2024, καθορίζεται ως εξής:

Από 01/03/2024 έως 31/03/2024 και από 01/11/2024 έως 31/03/2025

• Δευτέρα έως και Παρασκευή 06:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. 

• Σάββατο, Κυριακές 06:00 π.μ. με 14:00 μ.μ.

• Αργίες (Ανοιχτά εκτός των 25/12 και 01/01 όπου θα ανοίξει για χρονικό διάστημα 2 ωρών για να παραλάβει από τον Δήμο Ρόδου απορρίμματα προερχόμενα από το κέντρο της Πόλης και την Παλιά Πόλη).

Ο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου τα Σάββατα και τις Κυριακές δεν θα απόβλητα από Ιδιώτες.

Από 01/04/2024 έως 31/10/2024

• Δευτέρα έως και Παρασκευή 06:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

• Σάββατο, Κυριακές 06:00 π.μ. με 15:00 μ.μ.

• Αργίες (Ανοιχτά εκτός της Κυριακή του Πάσχα 05/05 όπου θα ανοίξει για χρονικό διάστημα 2 μόνο ωρών για να παραλάβει από τον Δήμο Ρόδου απορρίμματα προερχόμενα από το κέντρο της Πόλης και την Παλιά Πόλη).

Ο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου τα Σάββατα και τις Κυριακές δεν θα απόβλητα από Ιδιώτες.

Κατηγορίες απορριμμάτων.

Τα ογκώδη/ξυλώδη/προς Καταστροφή Απόβλητα θα πρέπει να μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Βόρειας διαχωρισμένα ανά υλικό (λάστιχα, στρώματα, ξύλα, συσκευές κ.α.) και θα εναποτίθενται από τους μεταφορείς σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους εντός του ΧΥΤΑ σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων. Υλικά που προέρχονται από εργασίες ΑΕΚΚ δεν θα γίνονται αποδεκτά, ενώ θα πρέπει να οδηγούνται σε κατάλληλες μονάδες.

Ο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου θα δέχεται απόβλητα όπως παρακάτω:

  •  Αστικά Απόβλητα – Οικιακά απόβλητα και παρόμοια απόβλητα (Μόνο Απορριμματοφόρα)
  •  Ογκώδη απόβλητα (στρώματα, σίδερα, ελαστικά, έπιπλα)
  • ΑΗΗΕ (απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού)
  • Ξυλώδη (Κλαδιά, πριονίδι, ξέσματα, αποκομμένα τεμάχια, κατάλοιπα ξυλείας, μοριοσανίδες και καπλαμάδες, καλάμια, απόβλητα φλοιών και φελλών)
  • Υλικά, Τρόφιμα και Ροφήματα προς Καταστροφή, ακατάλληλα για κατανάλωση ή επεξεργασία (όπως Απόβλητα από την προπαρασκευή και κατεργασία φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, βρωσίμων ελαίων, κακάο, καφέ, τσαγιού και καπνού· παραγωγή κονσερβών παραγωγή ζύμης και εκχυλισμάτων ζύμης, προπαρασκευή και ζύμωση μελάσσας, βιομηχανία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά (εξαιρουμένων καφέ, τσαγιού και κακάο ροφήματα)

Εισερχόμενα απορρίμματα από Ιδιώτες.

Για την αποδοχή αποβλήτων από ιδιώτες παραγωγούς/μεταφορείς απαιτείται υποχρεωτικά η προσκόμιση του αντίστοιχου τριπλότυπου (3 αντίτυπα), που επισυνάπτεται κατωτέρω, με όλα τα πεδία ευκρινώς συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα.

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τους Υπόχρεους ΗΜΑ μεταβείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με άλλες κατηγορίες αποβλήτων που μπορεί να δεχτεί ο ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου ή σε περίπτωση που επιθυμείτε την ηλεκτρονική συμπλήρωση των στοιχείων της εταιρείας σας στο Τριπλότυπο επικοινωνήστε στο παρακάτω email ή σταθερό τηλέφωνο:

email : d.prokopidou@wastefreeaegean.gr

Τηλ : 2241115962