Εθελοντική αιμοδοσία στο Κολλέγιο Ρόδου " Mια σταγόνα αίματος ,μια νίκη για την ζωή"
Εκδηλώσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κολλέγιο Ρόδου ” Mια σταγόνα αίματος ,μια νίκη για την ζωή”

Το Κολλέγιο Ρόδου, η ομάδα Penguins Rhodes, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και ο Α.Σ. Ιππόκαμπος – Κολυμβητές Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου, διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδυάζει την εθελοντική αιμοδοσία με τον αθλητισμό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία ανθρωπιστικής προσφοράς προς εκείνους που την έχουν ανάγκη.
Από την άλλη πλευρά, ο αθλητισμός ενισχύει την φυσική και ψυχολογική μας ευεξία και αντοχή, προάγει την ομαδικότητα και δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τις 9:00 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ., στο Κολλέγιο Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί εξωτερική αιμοδοσία, για μαθητές από 17 ετών και άνω, τους γονείς τους, τους φίλους τους και όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους.
Επίσης στο Κολλέγιο Ρόδου, το Σάββατο 9 Μαρτίου, από τις 10:30 το πρωί, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την επίδειξη κολυμβητικών αγωνισμάτων, θα απονεμηθούν μετάλλια σε αθλητές και στις 11:00 θα διεξαχθεί ο μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας Water Polo, μεταξύ της τοπικής ομάδας Penguins Rhodes και της φιλοξενούμενης Α.Ο. Νηρέας Γέρακα και στο τέλος η απονομή του κυπέλου στους νικητές.
Οι Πιγκουίνοι της Ρόδου θα αγωνιστούν για την εθελοντική αιμοδοσία, προσφέροντας μας ένα θεαματικό αθλητικό γεγονός.
Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζονται από το Δήμο της Ρόδου, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου, το Παράρτημα Ρόδου του Ερυθρού Σταυρού και την ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ.
Χορηγοί είναι : οι “Κατασκευές και Πωλήσεις Ακινήτων Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου”, οι Hellenic Coaches, οι “Ζύμες Ρόδου” και το “Gia…Giamas Taste Greece”.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την τιμή που μας κάνει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των δράσεών της την αιμοδοσία και τον αγώνα Water Polo.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού κ. Άκη Δελαπόρτα και στο Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού την κ. Βασιλίκη Κούκου, για την πολύτιμη βοήθεια τους στις διαδικασίες οργάνωσης. Χωρίς την συμβολή τους, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.
Με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις αυτές μεταφέρουμε το σημαντικό μήνυμα της αιμοδοσίας και του αθλητισμού, και ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που ωφελούν την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου.
Η Ανθρωπιά και η Αλληλεγγύη αποτελούν τους πυλώνες της ανθρώπινης φύσης και της κοινωνικής συνοχής.
Μαζί, αποτελούν το θεμέλιο της ενότητας και της ευημερίας μιας κοινωνίας, δίνοντας νόημα και σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και στην πορεία μας προς ένα κοινό καλό.
Για ένα τέτοιο κόσμο αξίζει να ζούμε!