Γ.Χατζημάρκος: "Για 8η χρονιά, η Ρόδος πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την διεθνή αθλητική κοινότητα υποδέχεται 26 ομάδες ποδηλασίας από 18 χώρες"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Για 8η χρονιά, η Ρόδος πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την διεθνή αθλητική κοινότητα υποδέχεται 26 ομάδες ποδηλασίας από 18 χώρες”

«Πετάλι στο… άπειρο» είναι ο τίτλος της φετινής 8ης διοργάνωσης των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων Ρόδου, της κορυφαίας ποδηλατικής εκδήλωσης στην Ελλάδα με την σφραγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που πραγματοποιείται για 8η χρονιά στην Ρόδο, με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου Rodilios Cycling Club και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas», το «8» παραπέμπει στο σύμβολο του απείρου και την ίδια στιγμή θυμίζει δρόμο, στροφές, προσπάθεια, γι’ αυτό ταιριάζει στην διοργάνωση που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη για τον ποδηλατικό αθλητισμό, εξελίχθηκε σε αθλητικό θεσμό και συμπίπτει για τη Ρόδο με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Γ. Χατζημάρκος: Στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες της Ρόδου αναγνωρίσαμε ένα υγιές αθλητικό πρότυπο για τα παιδιά και τους νέους και ένα επιπλέον κίνητρο για τον στόχο της βιωσιμότητας που σχεδιάζουμε και υπηρετούμε

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια με τη δέσμευση να τοποθετήσει την Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας, μια δέσμευση που σήμερα έχει γίνει πράξη, αφού η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση προσελκύει στη Ρόδο 26 ομάδες με αθλητές από 17 χώρες από όλο τον κόσμο και διεξάγει 3 διεθνείς αγώνες.

Συγκεκριμένα τους: 1. Visit South Aegean Islands, στις 2-3 Μαρτίου 2. Rhodes GP by Culture & Sports Organization στις 9 Μαρτίου και 3. International Tour of Rhodes, 14-17 Μαρτίου.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:
Για 8η χρονιά, η Ρόδος πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με την διεθνή αθλητική κοινότητα υποδέχεται 26 ομάδες ποδηλασίας από 18 χώρες
Ενας από τους τρείς διεθνείς αγώνες στο διάστημα 2-17 Μαρτίου, που το νησί θα είναι όλο μια μεγάλη πίστα ποδηλασίας, φέρει πλέον και το όνομα μας, ” Visit South Aegean Islands”.
Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον Ποδηλατικό Ομιλο Ρόδου “Ροδήλιο” και φυσικά τον εμπνευστή και ψυχή της διοργάνωσης Γιάννη Παπασταματάκη, για την εμπιστοσύνη.
Στους Διεθνείς Ποδηλατικούς αγώνες είδαμε ένα όνειρο και κάθε χρόνο πλέον σηματοδοτούν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Περισσότερο όμως αναγνωρίσαμε ένα υγιές αθλητικό πρότυπο για τα παιδιά και τους νέους και ένα επιπλέον κίνητρο για τον στόχο της βιωσιμότητας που σχεδιάσαμε και επίμονα και σταθερά υλοποιούμε.
Aυτή είναι η εξωστρέφεια που ονειρευτήκαμε, αυτή είναι η εξωστρέφεια που υπηρετήσαμε και αυτή είναι η πολιτική που βγάζει τα νησιά Μπροστά ως τόπους θετικών ειδήσεων💪