Ρόδος

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Ρόδο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοικτά της Ρόδου στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο νησί και την Τουρκία.

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοικτά της Ρόδου στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο νησί και την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Ρόδου είχε εστιακό βάθος 45,8 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό, λέγοντας πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για το κύριο σεισμό.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας στον RealVoice 99.5  και στη Δέσποινα Κουλούμπρη , ο σεισμός δεν είναι επιφανειακός, έχει ένα βάθος αρκετά μεγάλο ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη συνέχιση του φαινομένου.

Όπως ανέφερε «δεν έχουμε πρόβλημα για τη συνέχιση του φαινομένου γιατί αυτοί οι σεισμοί συνήθως εκδηλώνονται κατά μόνας χωρίς να σημαίνει ότι αυτό σημαίνει ότι είναι προσεισμοί ή θα ακολουθηθεί από μια πλούσια σεισμική ακολουθία. Συνήθως εκδηλώνονται μόνοι τους και τελειώνει εκεί το θέμα».

«Δεν υπάρχει θέμα και συνέχεια, γιατί αυτοί συνήθως οι σεισμοί εκδηλώνονται μόνοι τους και τελειώνει εκεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει συνέχιση του φαινομένου» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ