Γ.Χατζημάρκος: Αισιόδοξα και χαμογελαστά. Με σχέδιο και όρεξη. Έτσι ξεκινάει ένας μεγάλος διεθνής προορισμός τη νέα του τουριστική χρονιά
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: Αισιόδοξα και χαμογελαστά. Με σχέδιο και όρεξη. Έτσι ξεκινάει ένας μεγάλος διεθνής προορισμός τη νέα του τουριστική χρονιά

Οι πρώτοι τουρίστες της φετινής σεζόν έφθασαν την 1η Μαρτίου 2024, στη Ρόδο, πρώτη μέρα της άνοιξης  με την πτήση τσάρτερ 351 της αεροπορικής εταιρείας Ryanair από το Βερολίνο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Η επίσημη έναρξη της σεζόν στη Ρόδο τοποθετείται στις 28 Μαρτίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :

Αισιόδοξα και χαμογελαστά.
Με σχέδιο και όρεξη. Έτσι ξεκινάει ένας μεγάλος διεθνής προορισμός τη νέα του τουριστική χρονιά. Το Νότιο Αιγαίο περνά σε νέα περίοδο ωριμότητας ως προς την τουριστική του ταυτότητα κερδίζοντας σταθερά μερίδιο αγοράς. Κερδίζοντας φίλους και πετυχαίνοντας τον πρώτο στην Ευρώπη ρυθμό ανάπτυξης.
Την 1η του μήνα, η πτήση 351 της Ryanair από το Βερολίνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, ανοίγοντας την ροή απευθείας διεθνών πτήσεων στα νησιά μας.
Στόχος δικός μας, να τον επαναλάβω : να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, πιο επαγγελματίες, συνεχώς πιο ώριμοι και υπεύθυνοι.
Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό, όπου δείς άρθρο για τον Τουρισμό, μόνο αρνητισμό, κινδυνολογία και γκρίνια θα διαβάσεις. Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ιταλία να γκρινιάζει συνεχώς για τα ζυμαρικά, την Γαλλία για τα κρασιά, την Γερμανία για τα αυτοκίνητα και την Ιαπωνία για τα ηλεκτρονικά; Όχι δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί, αν δεν έχει εικόνα αυτού που λέγεται “ελληνική πραγματικότητα”.
Περηφάνια !
Περηφάνια για την οικονομία που δίνει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας, εισόδημα και χαμόγελο αισθανόμαστε εμείς. Περηφάνια για μια κοινωνία που διαπρέπει σε αυτό που επέλεξε ως βάση της οικονομίας της και κερδίζει συνεχώς έδαφος και γίνεται, επίσης συνεχώς, καλύτερη σε αυτό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, που ως γνωστό δεν λέμε τον καλό λόγο για να μην μας ματιάσουν, αλλά το λένε οι πιο αυστηροί κριτές μας που δεν είναι άλλοι από τους επισκέπτες μας✌️
Καλή σεζόν !