Γιώργος Ματσίγκος
Τουρισμός

Γιώργος Ματσίγκος στον RV: Ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν στη Ρόδο Αρχές Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ (audio)

Οι περισσότερες κρατήσεις έρχονται και φέτος από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφεται από την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Ερωτηματικό παραμένει με τη γερμανική αγορά

Αισιόδοξα είναι όλα τα μηνύματα λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στη Ρόδο.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος και τη Δέσποινα Κουλούμπρη, οι κρατήσεις είναι παραπάνω από ότι το 2023, οι προβλεπόμενες αεροπορικές θέσεις είναι με άνοδο 3%, ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχει προβληματισμός και δεν πρέπει να υπάρξει σε καμία περίπτωση εφησυχασμός, λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού στην Ευρώπη, της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στο Ισραήλ που αποτελεί την 4η δύναμη για τη Ρόδο.

Οι περισσότερες κρατήσεις για το νησί των Ιπποτών έρχονται κι εφέτος από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφεται από την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Ερωτηματικό παραμένει με τη γερμανική αγορά που αποτελεί και τη 2η δύναμη στις αφίξεις στη Ρόδο, αλλά και την πολωνική.

Τα πρώτα τσάρτερ θα προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου “Διαγόρας” τις πρώτες μέρες του Μάρτη και η σεζόν θα ξεκινήσει με κανονική ροή κίνησης στο τέλος του μήνα.

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα 5-7 Μαρτίου θα διεξαχθεί και η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ΙΤΒ Berlin 2024. Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εξασφάλισε περίπτερο στην έκθεση Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου.

 

Αναλυτικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Ματσίγκος:

“Οι κρατήσεις είναι παραπάνω από ότι το 2023. Οι προβλεπόμενες αεροπορικές θέσεις είναι 3% πάνω, υπάρχει αισιοδοξία, αλλά και προβληματισμός. Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στο Ισραήλ. Υπάρχει αβεβαιότητα για την ισραηλινή αγορά, όταν το 2023 την Ρόδο επισκέφθηκαν για διακοπές 138.000 Ισραηλινοί τουρίστες και όλα τα καταστήματα κινούνται από τη συγκεκριμένη αγορά.

Οι περισσότερες κρατήσεις και φέτος είναι από τη Μ. Βρετανία, όπου υπάρχει ανάγκη για ταξίδι. Θετικό πρόσημο έχουν η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Σουηδία και γενικότερα από όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τη Γερμανία. Είναι η 2η μεγαλύτερη μας δύναμη, οι αεροπορικές θέσεις κινούνται περίπου στα περσινά επίπεδα, το ίδιο και η πολωνική αγορά.

Τα πρώτα τσάρτερ θα προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου αρχές Μαρτίου και η σεζόν θα ξεκινήσει στις 25-27 Μαρτίου, καθότι 31/3 είναι το Καθολικό Πάσχα. Ο Απρίλιος θα κινηθεί για 10 ημέρες, μετά θα υπάρξει μία μικρή μείωση και μετά θα υπάρξει ανοδική πορεία, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, αρχές Μαΐου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες της και η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση στο Βερολίνο που αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό. Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εξασφάλισε περίπτερο σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου”.

Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στο μεγάλο “αγκάθι” του ξενοδοχειακού κλάδου από την έλλειψη προσωπικού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι οι οποίοι λείπουν. Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε εργαζόμενους και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και τη ΔΥΠΑ, αλλά και με εργάτες από τρίτες χώρες που θα έρθουν στη χώρα και θα εξασφαλίσει έναν αριθμό και η Ρόδος. Το προσωπικό πρέπει να είναι εξειδικευμένο”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ