1.484 αεροδιακομιδές το 2023 σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες 4 βάσεις ετοιμότητας για αεροδιακομιδές διεκδικεί το Νότιο Αιγαίο
Νότιο Αιγαίο Περιφέρεια

1.484 αεροδιακομιδές το 2023 σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες 4 βάσεις ετοιμότητας για αεροδιακομιδές διεκδικεί το Νότιο Αιγαίο

1.484 αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν το 2023 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, σε ποσοστό 62,04% επί του συνόλου της χώρας και 1.275 το 2022 στο 63,85% του συνόλου της χώρας.

Τα στοιχεία αναφέρθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε χθες, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση καθιέρωσης 4 νέων βάσεων ετοιμότητας στα νησιά της Σύρου, Ρόδου, Νάξου και Κω, στο πλαίσιο του νέου Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Όπως επισημαίνει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο κ. Χατζημάρκος:

Με το 63,85% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2022 και το 62,04% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2023, να γίνονται στα νησιά μας, η απόλυτα δίκαιη και αυτονόητη απαίτηση των νησιωτών μας είναι η λειτουργία 4 βάσεων ετοιμότητας στο Νότιο Αιγαίο, 2 στα Δωδεκάνησα και 2 στις Κυκλάδες.
Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα συζήτησης στό χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο και η σχετική απόφαση, αναμενόμενα, ομόφωνη.
Η χώρα μας απέκτησε, πρόσφατα, νομοθεσία για την λειτουργία Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και η δίκαιη απαίτηση μας είναι να έχουν τα νησιά μας την αντιμετώπιση που αντικειμενικά, λόγω όγκου αεροδιακομιδών, αξίζουν. Τίποτα άλλο.

ΥΓ: Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν οτι ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να εκτελεί έργο αεροδιακομιδών. Για εμάς, ο Ε.Σ. είναι ο φύλακας της πατρίδας μας.