Περιφέρεια

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου : Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Εποπτικό Συμβούλιο) καθώς και των εκπροσώπων στην ΓΣ της ΚΕΔΕ.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Στο χαιρετισμό του προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

 “Η συμπόρευση των δύο βαθμίδων της αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας και Δήμων, είναι μονόδρομος για το καλό των νησιών μας.

 Είμαι σύμμαχός σας στον αγώνα που δίνετε για την κατάργηση του τέλους ταφής.

 Το Νότιο Αιγαίο το καθιστούν φάρο ελπίδας για τον Ελληνισμό.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο μεγάλος σύμμαχος σας, στα σχέδιά σας”

Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται στην Γ.Σ. η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέωςο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσηςο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως “αποκάλυψε” πως βρίσκεται καθ΄οδόν προς το Τυπογραφείο η προκήρυξη για την πρόσληψη 1200 περίπου δημοτικών αστυνομικώνπου θα διοριστούν σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Στην διαδικασία συμμετέχουν τελικά 2 ψηφοδέλτια.

Ένα ενωτικό-διαπαραταξιακό με την ονομασία “Δωδεκάννησα και Κυκλάδες μαζί” και το δεύτερο από την Λαϊκη Συσπείρωση (με τη στήριξη του ΚΚΕ). Θα εκλεγούν 21 μέλη.

Της όλης διαδικασίας προεδρεύει ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξανδρος ΑΘανασίου.

 

otavoice