Γ. Χατζημάρκος-Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ: "Συνεχίζω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες"
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος-Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ: “Συνεχίζω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες”

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Γ. Χατζημάρκος: Με την τιμητική εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου στην ΕΝΠΕ, συνεχίζω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες

“Η επιτυχία της περιφερειακής διακυβέρνησης είναι επιτυχία της Ελλάδας”, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, μετά την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος:
Ευχαριστώ τους συναδέλφους Περιφερειάρχες για την εξαιρετική τιμή να με εμπιστευθούν στην θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος. Υπηρετώ τον θεσμό των Περιφερειών με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, γιατί πιστεύω ότι οι δυνατές Περιφέρειες δυναμώνουν την δημοκρατία και βελτιώνουν τη διοίκηση προς όφελος των πολιτών.
Σε αυτή την πορεία, είδα την ενηλικίωση του θεσμού σε αυτό που εξελίχθηκε σήμερα : Μια περιφερειακή διακυβέρνηση, η οποία στάθηκε ψηλά σε πολλαπλές, πρωτόγνωρες κρίσεις και συνέβαλε στην ανάταση της χώρας.
Σήμερα, με την τιμητική εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συνεχίζω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες. Για συνεργασία με το κεντρικό κράτος. Για μια καλύτερη Ελλάδα.
Γιατί, η επιτυχία της περιφερειακής διακυβέρνησης είναι επιτυχία της Ελλάδας.
Συνεχίζουμε, μπροστά σε κάθε πρόκληση. Δίπλα σε κάθε πολίτη. Και θέτουμε όλοι μαζί ενωμένοι, τον ευγενή στόχο μιας σύγχρονης Ελλάδας που θα αντανακλά μόνο τον καλύτερό της εαυτό✌️
ΓΧ

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Το νέο προεδρείο της ΕΝΠΕ επανεξελέγη ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Η σύνθεση του νέου προεδρείου:

  • Πρόεδρος: Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Γραμματέας: Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
  • Ταμίας: Χρήστος Μιχαλάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκτός του Προεδρείου, εξελέγησαν οι:

  • Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
  • Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
  • Γιάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
  • Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Όπως αναφέρει η ΕΝΠΕ σε ανακοίνωσή της, πέρα από την ομόφωνη εκλογή του προεδρείου, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, είτε ως ΕΝΠΕ, είτε παλαιότερα ως Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), που επανεκλέγεται ο πρόεδρος του θεσμού.

Μετά την επανεκλογή του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «οι περιφερειάρχες της χώρας προχωράμε ενωμένοι το έργο μας, με μόνο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η συνεργασία, που αποτέλεσε τη βάση της ενότητάς μας όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχτηκε το κλειδί και στις φετινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή, πιο διεκδικητική, πιο δημιουργική, πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική και κυρίως με μεγαλύτερες προοπτικές, που θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους συναδέλφους τους για τις ομόφωνες αποφάσεις, που –όπως τόνισε- ισχυροποιούν τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και δυναμώνουν το νέο προεδρείο εν όψει των πολλών προκλήσεων που έχει μπροστά του.

«Ευχαριστώ και προσωπικά τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και την επιλογή τους να με επανεκλέξουν πρόεδρο του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης. Η μόνη μου δέσμευση είναι ότι θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους και ότι θα συνεχίσω να διατηρώ το κλίμα ομόνοιας και ενότητας, που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά, θα πάμε καθεμιά από τις 13 Περιφέρειες πιο ψηλά» συμπλήρωσε.