Το βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη «Το Τουριστικό Κύκλωμα»
Τουρισμός

“Το Τουριστικό Κύκλωμα” του Μιλτιάδη Λογοθέτη Παρουσίαση του βιβλίου στη Ρόδο

Το βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη «Το Τουριστικό Κύκλωμα»,  συν-παρουσιάζουν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου & ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Γ.Β.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του τουρισμού, του εμπορικού κλάδου, σε φοιτητές, μελετητές του τουρισμού αλλά και σε κάθε έναν και κάθε μία που ενδιαφέρεται να γνωρίσει ένα σημαντικό τομέα της σύγχρονης οικονομίας.

Εξήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου για τον τουρισμό και αφού μεσολάβησαν αρκετά άλλα συγγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων και πεδίων, ο διδάκτωρ οικονομολόγος με καταγωγή από τη Νίσυρο, ολοκληρώνει τον κύκλο των διατριβών του με αντικείμενο τον τουρισμό, με το παρόν βιβλίο. Η διδακτορική του διατριβή με θέμα τον τουρισμό στη Δωδεκάνησο ήταν η πρώτη διδακτορική στην Ελλάδα στο θέμα αυτό.

Σήμερα, «Το Τουριστικό Κύκλωμα» αποτελεί το απαύγασμα μακρόχρονης εμπειρίας στην μελέτη των τουριστικών πραγμάτων από διάφορες θέσεις επιστημονικής και επαγγελματικής ευθύνης, ως διοικητικό στέλεχος, ερευνητής, μελετητής, σύμβουλος και δάσκαλος.

Σύντομο βιογραφικό:

Πολυγραφότατος, ενεργός πολίτης, ιστορικός, είναι ο πρώτος που ανάφερε την έννοια της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στα μέσα του ’50. Ο Μιλτιάδης Λογοθέτης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην έρευνα αγοράς και στην οικονομία και το δίκαιο του τουρισμού.

Έγινε διδάκτωρ της τουριστικής πολιτικής και δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ξεναγών της Ρόδου. Σταδιοδρόμησε ως διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Ρόδος), το οποίο διεύθυνε πάνω από 30 χρόνια και στη συνέχεια ως σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για πολλά χρόνια.

Έχει γράψει δεκάδες βιβλία οικονομικού, τουριστικού και ιστορικού περιεχομένου, μερικά από τα οποία έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, την Εθνική Τράπεζα, την Εμπορική Τράπεζα και από επιστημονικά ιδρύματα.