Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για το Ακτινοθεραπευτικό: “Δόθηκε το πράσινο φως. Αυτό, κάποιοι δεν το αντέχουν και δεν μας το συγχωρούν”

“Για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, μια ανάγκη των νησιωτών μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν για δεκαετίες αρνητική μέχρι πρόσφατα που πείσθηκε και αυτή όπως και ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και δόθηκε έτσι το πράσινο φως. Αυτό, κάποιοι δεν το αντέχουν και δεν μας το συγχωρούν. Και όχι μόνο δεν το αντέχουν αλλά έπιασαν και τα χρονόμετρα για να δουν σε πόσο χρόνο μπορεί κάποιος άλλος να μαζέψει αυτά που εκείνοι άφησαν”.

Γιώργος Χατζημάρκος για το Ακτινοθεραπευτικό: “Μιλάμε στην κοινωνία και όχι στους αρπακολατζήδες”

Αυτό  αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στον εμπαιγμό επί δεκαετίες της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Ρόδο, εν γνώσει αυτών που το εξήγγελλαν στα λόγια, ότι δεν θα μπορούσε να ανεγερθεί, λόγω των πολεοδομικών προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρόδου, το οποίο χτίστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας άλλου Υπουργείου, χωρίς οικοδομική άδεια και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να θεραπευτούν τα προβλήματα από εκείνους που στη συνέχεια επέκριναν για … καθυστέρηση στην ανέγερσή του την σημερινή περιφερειακή αρχή, η οποία προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος και να μαζέψει τα αμάζευτα δεκαετιών!
Στην ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:
Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, η διάταξη που θα λύσει το ζήτημα της μεταβίβασης στο Υπουργείο Υγείας του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρόδου, θα έχει πάει στη Βουλή. Η δήλωση που έκανε σε εμένα ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στην πρόσφατη συνάντηση μας, κατά την οποία τον ενημέρωσα για αυτό, που είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που μπλοκάρουν την ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Ρόδο, έγινε από τον ίδιο και από το βήμα της Βουλής.
Θα ακολουθήσει, φυσικά και δυστυχώς ταυτόχρονα, το επόμενο εμπόδιο. Και μετά το μεθεπόμενο … Ενα-ένα. Αυτό, γιατί είναι πολλές οι εκκρεμότητες απο τα παλιά και μία-μία θέλουν δουλειά για να κλείσουν. Δουλειά και όχι λόγια. Βήμα-βήμα και όχι πυροτεχνήματα.
Για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, μια ανάγκη των νησιωτών μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργού Υγείας ήταν για δεκαετίες αρνητική μέχρι πρόσφατα που πείσθηκε και αυτή όπως και ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και δόθηκε έτσι το πράσινο φως. Αυτό, κάποιοι δεν το αντέχουν και δεν μας το συγχωρούν. Και όχι μόνο δεν το αντέχουν αλλά έπιασαν και τα χρονόμετρα για να δουν σε πόσο χρόνο μπορεί κάποιος άλλος να μαζέψει αυτά που εκείνοι άφησαν.
Μιλάμε στην κοινωνία και όχι στους αρπακολατζήδες,
Μιλάμε με σεβασμό στην κοινωνία που ζητάει λύσεις,
Μιλάμε με αλήθειες στους συμπολίτες μας, παρουσιάζοντας κάθε φόρα το βήμα που έγινε και το βήμα που θα ακολουθήσει μέχρι να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου.