Πολιτική

Άδωνις για ακτινοθεραπευτικό τμήμα στη Ρόδο:  “Δεν πρόλαβα να κάτσω στην καρέκλα του υπουργού Υγείας, με επισκέφθηκε ο Γ.Χατζημάρκος και μου έθεσε το ζήτημα. ‘Εχει μια νομική πτυχή την οποία δεν γνώριζα”

 

Άδωνις: Δέσμευση για ακτινοθεραπευτικό τμήμα στη Ρόδο Αίτημα να υλοποιηθεί και από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου

Ικανοποιούμε ένα παλιό αίτημα του αείμνηστου Δ. Κρεμαστινού

Την δέσμευσή του ότι το ακτινοθεραπευτικό τμήμα της Ρόδου πρόκειται να ιδρυθεί μέσα στους συντομότερους χρόνους υπογράμμισε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 «Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου θα γίνει, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως το οραματίσθηκε ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός και όπως το ζητάτε και εσείς, όλοι οι βουλευτές της Δωδ/σου και φυσικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο όποιος προτίθεται να το χρηματοδοτήσει κιόλας μέσα από τους πόρους της Περιφέρειας για μη χάσουμε καθόλου χρόνο». Αυτό ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδη, ο υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά:  «Θέλω εισαγωγικά να αποτίσω φόρο τιμής στον αείμνηστο ιατρό, βουλευτή και υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό. Είναι για μένα τύχη αγαθή που στην έναρξη της θητείας μου στο υπουργείο Υγείας θα μπορέσω να φανώ χρήσιμος σε κάτι που ο Δ. Κρεμαστινός ζητούσε πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για την ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου».

«Πράγματι, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν πρόλαβα να κάτσω στην καρέκλα του υπουργού Υγείας, με επισκέφθηκε και μου έθεσε το ζήτημα. Το ζήτημα έχει μια νομική πτυχή την οποία δεν γνώριζα.

Το οικόπεδο, επάνω στο οποίο χτίστηκε το νοσοκομείο της Ρόδου, έχει κάποιες πολεοδομικές ατασθαλίες. Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλά δημόσια κτίσματα. Αυτό δεν περιποιεί τιμή για το κράτος μας. Ωστόσο, κάπως έτσι οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος.

Την ίδια μέρα, ζήτησα από τους συναρμόδιους από άλλα υπουργεία  και συμφωνήσαμε διάταξη για να θεραπεύσουμε αυτό το πρόβλημα. Η διάταξη έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο πρόκειται να τεθεί στη δημόσια διαβούλευση σε λίγες μέρες.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η διάταξη θα έχει ψηφιστεί και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου της Ρόδου. Η σχετική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι υπόσχεση για να δοθεί απλώς προεκλογικά. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να έχει ολοκληρωθεί έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και να κριθούμε από την υλοποίησή του».

 Το Ακτινοθεραπευτικό θα γίνει, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως το οραματίσθηκε ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός και όπως το ζητάτε και εσείς σήμερα με την επίκαιρη Ερώτησή σας, όλοι οι βουλευτές προφανώς των Δωδεκανήσων και φυσικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο όποιος, θέλω να το πω αυτό, προτίθεται να το χρηματοδοτήσει κιόλας μέσα από τους πόρους της Περιφέρειας για μη χάσουμε καθόλου χρόνο.

 

 

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Να υπενθυμίσουμε  ότι στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο γραφείο του, για ένα κρίσιμο ζήτημα για την τοπική κοινωνία, για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμευτεί να το χρηματοδοτήσει και να το κατασκευάσει. Σημειώνεται ότι το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο έχει τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχει θέσει συνολικά τον τομέα της Υγείας, κατά συνέπεια, το ζήτημα αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά και στην ατζέντα του Υπουργού Υγείας.

Μετά τη συνάντηση, η οποία είχε γίνει σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, και τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην πορεία υλοποίησης του έργου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης όπου σχεδιάζεται η ανέγερσή του, ο Περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Υπουργού Υγείας και την βεβαιότητα ότι το έργο αυτό θα «ξεκολλήσει» και θα υλοποιηθεί.

Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος είχε δηλώσει επ’ αυτού: «Το Ακτινοθεραπευτικό, έχουμε δεσμευθεί ως Περιφέρεια, σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο ο ίδιος έθεσε υψηλή προτεραιότητα, και το Υπουργείο Υγείας, να το χρηματοδοτήσουμε και να το κατασκευάσουμε. ένα από τα προβλήματα στην πορεία αυτή είναι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης στην οποία έχει ανεγερθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η γη αυτή, Κτηματολογικά ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας. Επειδή η οικοδομική άδεια (τώρα έχουν οικοδομική άδεια τα δημόσια έργα) για το Ακτινοθεραπευτικό, εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη της γης, πρέπει να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα. Από την συνεργασία μου με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, από οποιαδήποτε θέση του, έχω να θυμηθώ μόνο λύσεις. Τον εμπιστεύομαι και φεύγω αισιόδοξος για ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο που θα ξεκολλήσει και θα υλοποιηθεί».