Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
Περιφέρεια

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας ήταν και παραμένουν υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά το θέμα  με αφορμή τις λακούβες που έκλεισαν οι αστυνομικοί, στο οδικό δίκτυο της Κω

 

“Ούτε εγκαταλειμμένο είναι το οδικό δίκτυο της Κω, ούτε αδιάφοροι είναι οι συνάδελφοι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται για αυτό.

Τελευταία έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων ενάντια στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα της συντήρησης του οδικού δικτύου. Οι ελάχιστοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχοντας την αρμοδιότητα της συντήρησης του οδικού

δικτύου, δεν αποποιούνται των ευθυνών τους. Έχουν ανατεθεί σε εργολαβικές εταιρείες τα αντικείμενα της παρακολούθησης και συντήρησης των επαρχιακών οδών, με την πρόβλεψη όλων των απαραίτητων μηχανημάτων, υλικών και με πλήρη ανάλυση των μεθόδων παρέμβασης και των προδιαγραφών ασφάλειας.

Στο σημείο που δημιουργήθηκε το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της Κω, η εταιρεία που ανέλαβε το τμήμα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου της Κω, εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφού ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες μας για τις ζημίες στο οδόστρωμα το πρωί της ίδιας ημέρας. Ούτε εγκαταλειμμένο είναι το οδικό δίκτυο της Κω, ούτε αδιάφοροι είναι οι συνάδελφοι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται για αυτό.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι για να γίνει ένας διαγωνισμός και να αναλάβει μια εταιρεία ένα έργο απαιτούνται μήνες έως και χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών για να γίνουν όλα νόμιμα.

Όταν δε μια εταιρεία δεν υλοποιήσει το έργο που της έχει ανατεθεί, πρέπει να γίνουν νέες χρονοβόρες διαδικασίες για να εκπέσει και να αναλάβει διαφορετική εταιρεία.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν ανακύψει στο παρελθόν, έχουν βρεθεί υπόλογοι οι συνάδελφοι προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών σε υποθέσεις που δεν προέκυψαν από δική τους υπαιτιότητα, αλλά από καθυστέρηση ή παράβλεψη εργολάβου. Εντούτοις, έχουν καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορούμενου σε δικαστικές διαδικασίες, επωμιζόμενοι το δικαστικό κόστος και την ευθύνη της αντιμετώπισης των βλαβών στο οδικό δίκτυο.

Αντί λοιπόν να ασχολούνται ορισμένοι στα social media με τις πραγματικές συνθήκες, το κανονιστικό πλαίσιο και τους εργολάβους που σε κάποιες περιπτώσεις εκθέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς, επιτίθενται στις εξαιρετικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν για να ανταποκριθούν επαρκώς στις υπηρεσιακές ανάγκες, πράττοντας οτιδήποτε μπορούν στο πλαίσιο πάντα του νόμου που ορίζει και ορίζει τα της λειτουργίας τους.

Είναι οι ίδιες υπηρεσίες, αυτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έχουν δώσει την λύση και σε εκατοντάδες έργα άλλων φορέων και οργανισμών που στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα είχαν υλοποιηθεί ποτέ αν εμείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν κάναμε την δουλειά μας με ιδιαίτερη αγάπη, ζήλο και υπευθυνότητα.